CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nevetségessé tette magát Borbély Lénárd, Csepel polgármestere

2017. augusztus 24. 05:59 - csú

moldova_gyorgy_szeles_mosolya_fekvo.PNGSiralmas, amit Csepel polgármestere művelt, de Moldova György csak jó ízűen nevetett rajta, mások gúnyosan kacagtak Borbély Lénárd  hatalomtól ittas gőgjén

Csepel főszerepet kapott Moldova Györgytől. Az élő klasszikus, csepeliek ezreinek kedvenc szerzője,  a magyar nyugdíjasokról ír három részes sorozatot. A második kötetet, amelyben Csepelre fordította a legnagyobb figyelmet, hatalmas érdeklődés mellett  mutatták be. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere nevetségessé vált. Mi történt? Az eseményen ott volt, és a tapasztalatait közzé tette Horváth Gyula, aki ezt írja:

Könyvbemutatón voltam. Moldova György Kegyelemkenyér 2 című könyvét mutatta be a szerző. A Sas utcai terem megtelt, és az utcán kanyargott a dedikálásra várók sora. Rajtam kívül még egy csepeli ember volt a teremben. Nem hiszem, hogy ő is jól érezte magát, mikor a 84 éves író  a legújabb csepeli élményeit adta elő.

Elmesélte, hogy újabb könyvének anyaggyűjtéséhez felkereste Csepelt. Az önkormányzathoz ment, szándékát bejelentendő. A kapuban megállították. Bemutatkozott, és elmondta a biztonsági embernek, hogy a polgármesterhez jött, mert

szeretne Csepelről könyvet írni. Úgy gondolta, hogy ezt jelzi a kerület vezetőjének, és egyben beszél is vele. A biztonsági ember felhívta a polgármesteri titkárságot, majd átadta a kagylót az írónak. A titkárnő jelentkezett és az író kérésére nevetve azt felelte: nem úgy van ám, hogy csak akárki úgy bejöhet az utcáról a polgármester úrhoz! De valamit megsejtve azért, kis türelmet kért! Rövid csend után közölte: a polgármester nem ér rá, nem tudja az írót fogadni. Az író, a legnagyobb lelki nyugalommal időpontot kért a titkárnőtől, amire a titkárnő viszont telefonszámot az írótól! Megígérte, hogy majd visszahívják. Az író elment! Visszahívást sose kapott! Később  Á.A. alpolgármesterrel sikerült egy kurta szóváltást kieszközölnie. (A Csepelen történtekről egy interjú keretében beszámolt a 24.hu is.)

A terem, - amelyikben épen a hazai írótársadalom java ott volt - a sztori után tombolt a gúnyos kacajtól! A világ taplójának nézték a történetben szereplő csepeli polgármestert, aki nem ismerte Moldovát, nem tudta, hogy mit jelent a Kossuth-díjas író, és nem fogta fel, hogy van hatalom, amelyik nagyobb az övénél. Fékezetlen gőgjében megváratta, megalázta, elküldte, 84 évesen őt meglátogató írót! Borbély ezzel bebizonyította: nem csepeli! Itt csak fizetik!

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr212775506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2018.01.17. 22:50:42

hu.wikipedia.org/wiki/Moldova_Gy%C3%B6rgy

"Moldova György Kádár János híve maradt a rendszerváltás után is, külön életrajzi kötetet is írt róla, egyedülállónak, zseninek nevezte. A Kádár-korszakot Magyarország legjobb huszadik századi korszakának tartja. Kádár bűneit hevesen tagadta, véleménye szerint akit kivégeztek az 1956-os forradalom után, azt többnyire jogosan tették.[5] A Kádár születésének századik évfordulójára készült Kádár-mellszobrot is Moldova leplezte le, ahol „proletárszentnek” nevezte az egykori pártelnököt.[6] 2012-ben bemutatott riportkönyvének is Kádár a témája, amely Kádár János sírjával foglalkozik."

Ez aligha megfelelő ajánló egy mai fideszes polgármesternek...
süti beállítások módosítása