CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli HÉV-ügyben a rögeszméihez ragaszkodik a kormány?

2017. szeptember 15. 05:57 - csú

lovasut_lakotelepi_hatterrel-retusalva_4.pngMár-már elsimulni látszottak azok a hullámok, amelyeket a csepeli HÉV jövőjét érintő zavaros kormányzati elképzelések keltettek. A 21. kerület vezetői soha sem mertek a csepeliek elé kiállni vagy a véleményüket kérni a gyorsvasút sorsáról. Sokan úgy gondolták, hogy az olimpiai pályázat visszavonásával leveszik a napirendről az elkeseredett dühöt és értetlenséget kiváltó, társadalmi támogatást nélkülöző terveket. Nem így történt. Mindez a Magyar Közlöny  legutóbbi számából derült ki.

A hivatalos lap, vagyis a Magyar Közlöny beszámol arról, hogy jelentős közlekedési fejlesztéseket tervez a kormány Budapesten. A csepelieket, a Csepel-szigetieket és a környékbelieket vaskosan érintő kormányhatározat  a "kulcsfontosságú budapesti kötöttpályás közlekedési projekteket" sorolja fel.

A határozat Seszták Miklós fejlesztési minisztert bízza meg, hogy

intézkedjen a szükséges engedélyezési tervek előkészítéséről.

A határozat az 1-es metró (földalatti) vonalát korszerűsítét és új járművek beszerzését is előirányozza.

A ráckevei HÉV-vonalat bekötnék az egységes fővárosi kötöttpályás közösségi közlekedési hálózatba. A csepeli HÉV-vonalat pedig a fővárosi villamoshálózattal kapcsolnák össze. (Félig metró lesz a HÉV?)

A projektek között szerepel még a Budapest-Kelenföld és Ferencváros vasútállomások között háromvágányú vonal kialakítása, emellett a tervek szerint lesz egy Danubius és egy Népliget-Fradiváros elővárosi vasútmegálló is.

Forrás: napi.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5912829460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása