CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi az igazság a csepeli városvezetők szócsövének hazugságaival szemben?

2017. november 02. 05:59 - csú

tudogondozo_atadas_nemeth_szilard_az_sztk-vezer_es_borbely_lenard.PNGA nagy mókamesterek: Németh Szilárd Fidesz alelnök, dr. Juhász György, a szakorvosi rendelő (a volt SZTK) főigazgatója és Borbély Lénárd Csepel polgármestere a tüdőgondozó átadásánál. Megújulására hét évet kellett várni, s csak a kirobbant botrány gyorsította fel a folyamatot. A csepeli egészségügyi intézményekben a várakozási idő nem csökkent,  egyes szakorvosi területeken elviselhetetlen az orvoshiány. A csepeli betegeknek nincs okuk a mókázásra...

Nem csitul a hullámverés a legutóbbi csepeli közmeghallgatás eseményei körül. Olaj volt a tűzre, amit a Csepeli Hírmondó, a fideszes városvezetés szócsöve közölt. Az október 12-i Dr. Szabó szóra sem méltatta a csepelieket című, a közmeghallgatásról szóló Hírmondós cikk szerzőjeként a csepel.hu van megjelölve.  A csepel.hu felelős vezetője szerkesztője, egyik újságírója Ábel Attila alpolgármester, akinek valószínűleg ehhez az „tudósításhoz” is volt némi köze. Nem először teszi ezt a lap, s nem először hajol meg a sokak szerint főcenzorként i funkcionáló  alpolgármester előtt.

A közmeghallgatással blogunk is foglalkozott, a 21ora.hu – n megjelent írás alapján. http://csepeliek.blog.hu/2017/10/16/a_kamusztorikat_tolta_a_csepeli_kozmeghallgatason_borbely_lenard_polgarmester_a_koz_meg_hallgatott#more12976250  

A lapban közöltekre időközben Szabó Szabolcs Csepel megválasztott országgyűlési képviselője is válaszolt: http://szaboszabolcscsepel.blog.hu/2017/10/20/megint_arcatlanul_hazudik_a_csepeli_hirmondo

Mi most csak néhány, a CSH-ban olvasható mondatra reagálunk:

> „…2010 októberében még közel négymilliárd forint volt a mínusz. Akkor az orvosoktól a tanárokig mindenki hitelből kapta a fizetését.” Teljes hazugság! Ami kimaradt az ismeretlen szerző írásából, hogy

a mínusz mellett 3,6 milliárd volt a bankban, illetve, hogy az orvosok fizetését mindig is teljes egészében az Országos Egészségügyi Pénztár fizette, nem az önkormányzat. A tanárok fizetése vonatkozásában pedig szintén volt állami pénz, igaz ez csak a tanári bérköltségek kb. kétharmadára volt elegendő, a többit az önkormányzatnak kellett rendre pótolnia.

> „Most még nagyjából ötven kilométer hosszan vannak földutak.” A 2010-es választások előtt 53 kilométer volt Csepelen a földút. Hét év alatt összesen 3 kilométert tudott megépíteni a fideszes önkormányzati vezetés, „kétmilliárd forintos tartalék” mellett. Mire költik a pénzt az önkormányzati vezetők? Mire tartogatnak két milliárdot? Csak nem a 2018-as országgyűlési választásokat akarják vele megnyerni? Komolyan gondolják?

> Az egészségügyről szóló polgármesteri szövegből kimaradt, hogy hét év alatt közel 350 millióval csökkentették az egészségügyi Intézmény támogatását, s egyre több panasz van az egész intézmény működésével. A várakozási idő nem csökkent, elviselhetetlen egyes szakorvosi területeken az orvoshiány, ami miatt többször át kellett szervezni az intézmény működését. A tüdőgondozó megújulására hét évet kellett várni, s csak a kirobbant botrány gyorsította fel a folyamatot. (Lásd az alábbi cikket: http://csepeliek.blog.hu/2017/10/15/_itt_az_orvosok_nem_tudnak_dolgozni_a_betegek_nem_tudnak_meggyogyulni)

> A Csepel SC és a Munkásotthon tulajdonosaival kapcsolatos megállapodás hiányát felvető kérdésre adott válaszból pedig csak az igazság nem derült ki: Németh Szilárd és Borbély Lénárd hét éve mindent megtesznek Csepel két meghatározó alapítványának tönkretétele érdekében: a Csepel SC területére hét éve fejlesztési tilalom van érvényben, míg a Munkásotthon esetében minden törvényesen járó állami támogatást leállítottak, a többször megígért önkormányzati támogatásból egy fillért sem fizettek ki.

> A közmeghallgatáson Borbély úr kb. másfél órát beszélt, Németh Szilárd „csak” egy negyedórát, ami sok résztvevőt távozásra késztetett. A kérdésekre ezért kevés idő jutott, a kérdezőkbe belefojtották a szót, a kritizálókat pedig lehurrogták a fideszes hangadók és visszhangzóik.

L-A

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2813113070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása