CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szobor-avatás után leleplezték Csepel polgármesterének hazugságát

2017. november 28. 05:59 - csú

leleplezes_borbely_es_nemeth_szilard-2017-11-25.PNGLehullott a lepel

Borbély Lénárd polgármester – szerintem –, már megint össze-vissza beszélt. Legutóbb a Tóth II. József és Czibor Zoltán emlékére felállított szobor leleplezése kapcsán fejtette ki, finoman szólva is ellentmondásos véleményét, a csepeli sporttal kapcsolatban. https://www.csepel.hu/component/k2/item/10710-lelepleztek-czibor-zoltan-es-toth-ii-jozsef-emlekmuvet

Kezdjük az immár sokadszor elmondott hazugsággal. A polgármester bízik benne, hogy a csepeli „stadion és a sportlétesítmények visszakerülnek az önkormányzat tulajdonába”. Továbbá, „a csepeli önkormányzat kész visszavenni a Csepel SC Alapítvány tulajdonában lévő sportlétesítményt, hogy a kerületben újra fellendítsék a sportéletet.” Sokan elmondták, leírták már: az 1940-ben átadott stadiont és sportlétesítményeit nem lehet „visszavenni”, mert soha sem voltak önkormányzati tulajdonban. A nagyszerű eredményeknek, sikereknek helyet adó létesítményt a

Weiss Manfréd Acél- és Fémművek építette és a rendszerváltozáskor még mindig a csepeli nagy gyárhoz, illetve a Csepel Művek területén működő vállatokhoz tartozott. Ezt követően a Csepel Művek volt vállalatai a teljes vagyont a Csepel SC Alapítvány tulajdonába adták. A tények azonban sohasem érdekelték Borbély Lénárdot, a joggal pedig nem foglalkozik.

Inkább – álnok módon –, újra és újra megígéri: ha, majd egyszer, valamikor az önkormányzat tulajdona lesz, akkor „fejlesztések indulnak el és a csepeli sport csillaga ismét fényes lesz”. Hurrá! Ha azonban hét évi háborúskodás, kommunistázás, offshorozás, minden elvtelen jogi manőverezés ellenére sem tudták megszerezni, akkor vajon mikor fogják megkaparintani a tulajdonjogot? Még együttműködésre sem voltak hajlandóak és képesek.

Borbély ígérete tehát  blöff. Sőt! Meglátásom szerint Csepel mai urai igazából nem is akarták és akarják az együttműködést. Az eddigi tapasztalatok nem támasztják alá azt az állítást sem, hogy „az önkormányzat azon van, hogy Csepel labdarúgócsapatát ismét naggyá, sikeressé tegye.”  Hatalomra kerülésük után ugyanis minden támogatást leállítottak, tavaly ismét három évre meghosszabbították a területre vonatkozó változtatási tilalmat. Az ott működő labdarúgó klub, az NBIII-as Csepel FC eddig egy fillér önkormányzati támogatást sem kapott, miközben Borbélyék határon túli sportegyesületeket is támogatnak. Hét éve tilos minden felújítás, fejlesztés a sporttelepen. Az sem számít, hogy közben tovább romlik az állapota.

A sport fejlesztéséhez szükséges együttműködési szándék teljes hiányát mutatja a polgármester által, a „sportbaráti magatartás” jegyében létrehozott és tízmilliókkal támogatott Csepel Utánpótlás Sportegyesület is, hiszen a Csepel FC labdarúgó klubnak, jelentős utánpótlás gárdája is van. Ugyan kérem, majd ő megmutatja, hogyan kell működtetni egy sportegyesületet. Ha másképp nem, akkor közpénzből. Akkor is, ha nem tartozik az önkormányzat feladatkörébe. Nem érdekes.

Most ők vannak hatalmon, s megmutatják. Mit? A kivagyiságot? Talán ezért épít Németh Szilárd Csepelen milliárdokból multifunkcionális sportcsarnokot/birkózócsarnokot, vendéglátóipari egységet, birkózó akadémiát a Hollandi úton, Borbély meg új kézilabdacsarnokot az ÁMK kézilabda csarnoknak is megfelelő tornacsarnoka mellé? Pénz van, szobrokra is telik. Egyébként is, kinek mi köze hozzá?! A csepeliek várnak, mert remélik, hogy mindent megláthatnak, megtudhatnak egyszer. Mikor? A leleplezés után.

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9113399331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása