CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

November végéig tizenöten fagytak meg a hidegben

2017. december 03. 03:54 - csú

fatolvaj.jpgAz ember melegségre vágyik...

November végéig tizenöten fagytak meg a hidegben, közülük öten fűtetlen lakásukban – mondta a Magyar Szociális Fórum elnöke a Hír TV reggeli műsorában. A KSH adatai szerint tavaly télen kétszázharmincnyolc ember halt meg az extrém hidegben. Simó Endre szerint a megoldást a tűzifaprogram átalakítása jelentené.

„Tűzifához kellene juttatni azokat az embereket, akik nem jutnak hozzá. Nem volna szabad megengedni azt, hogy

háromszoros áron árusítsák a tűzifát, tavaly még egyharmadáért értékesítették. Véget kellene vetni a kartellezéseknek, mert bizony van gyanú bőven arra, hogy itt kartelezés van, és emiatt verik fel a tűzifa árát. A szociális tűzifaellátást nem februárig kellene kitolni, és nemcsak beindítani kellene, hanem az egész télre teríteni kellene a fát, mert csupán egy-másfél hónapra jut, és az is csak százhatvan-százhetvenezer családnak, pedig háromszor ennyinek volna szüksége rá” – hívta fel a figyelmet a szakember.

A teljes beszélgetés:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6113411985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása