CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli szemmel a közügyeinkről! Nagy Szilveszter: hajsza a bizalomért

2018. március 03. 05:55 - csú

nagy_szilveszter_facebook_kepe.jpgTíz éves szakmai gyakorlatom függesztettem fel idén január elsején. A társadalmi felvilágosítást. Beálltam Széchenyi, Petőfi, Babits, Bibó, Móricz, Hankiss, Ferge, és a többiek táborába, akik mindig is feleslegesen mutatták az utat a magyaroknak. Ezt a részét a szakmámnak egyelőre felfüggesztettem, mert ami 2018-ban - feltehetően - vár az országra, ahhoz sem nem akarok, sem nem tudok hozzászólni. A szociológia nem jósol, egyszerűen csak a trendekből következtet feltételes módban, de nagyot tévedni nem szokott.

Nincs arra jobb szó az elmúlt évek tükrében (Alkotmány eltörlés, országnév változtatás, média tötvény, választási eljárási törvény, szociális ellátás megszüntetése, az oktatás lebutítása, az intézmények kiüresítése, a manyup lenyúlása, a banki károsultak cserbenhagyása, a NAV, a TEK, a birodalom építése, és sorolhatnám) amit a TÁRKI megfogalmazott 2009-ben, hogy a miénk egy befelé forduló, paternalizmusra vágyó, infantilis viselkedésű társadalom. Ennyi, nem több. Nekünk tényleg Mohács kell, de arra is

hülyén reagálunk, mert persze más a hibás mindig, mi meg sosem.

Négyszer dobta fel a labdát Orbán, hogy megállítsa a lakosság ezt a politikát! Négyszer! És a lakosság nem vett benne részt, mert a léhűtő bálványok azt kántálták, hogy ki kell maradni belőle.

Hová silányítottuk le a politikai érdekképviseletet? Bizalmat kunyerálnak mindenre képtelen és alkalmatlan emberek, akik vagy nyakig sárosak, vagy szimplán tehetségtelen bohócok, vagy azt sem tudjuk, hogy kicsodák. Hát mire fel? Aztán megköszönik a bizalmat, és beülnek a döntéshozói fórumokra pártpolitikai érdekeket képviselni, sarat dobálni, és kardozni a hatalom megtartásáért, vagy épp a megszerzéséért.

Senki nem állítja meg őket, hogy nem ez a dolguk! A hatalomnak a közérdek szolgálata a dolga, az ellenzéknek meg a közérdek képviselete. Aki erre nem alkalmas a posztján, az feláll, bocsánatot kér, és másnap már küldözgeti is az önéletrajzát a munka világában, és átadja a helyét annak, akinek a közérdek az szolgálat, nem a társadalom fölötti luxus!

De ezt a lakosságnak kell felfogni, a saját érdekében! A baj az, hogy nem akarja! Az nem úgy van, mert ő jobban tudja! Senki nem lehet próféta a saját hazájában, a messziről jött ember meg azt mond, amit akar! És persze, mindenki hibás, csak mi nem. Fuldoklik a társadalom a saját mocskától, aki ki akar mászni, azt visszarántják. A langyos mocsár az igazi, és nem baj, ha nyakig ér, csak ne lötyögtessék. De baj! Mert lötyögtetik! De mi azt is megmagyarázzuk, mert majd lesz valahogy. Ugyebár úgy még nem volt, hogy ne lett volna valahogy. És az jó volt? Hát nem. Nem kéne végre kipróbálni, hogy úgy lesz, ahogy csináljuk?

Mindegy ki van hatalmon, ha a lakosság továbbra sem hajlandó irányítása alá venni a közéletet, akkor minden mindegy. A másikra dobált sárral bizonygatja mind, hogy méltó a bizalomra? A diktatúra kiépítése ellen, a nácizmus elmélyülése ellen, a dilettáns bohóckodás ellen csak a társadalmi közös együttmüködés a megoldás, közös érdekek mentén. A románok, a szlovákok, a lengyelek már tudják, és csinálják. Mind előttünk vannak. Mi meg irreleváns dolgokban hőbörgünk, vagy elmenekülünk.

Hát kérem! Ehhez én boldog vegetálást, és kellemes túlélést kívánok!

Forrás: Szilveszter Natrural Facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1913677698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása