CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Három kislány meg a falból kiszakadt radiátor egy megzsarolt apukával

2018. április 27. 01:23 - csú

fenyeget_tanar_konfliktus.PNGCsak vicc volt az egész, erre most küzdeni kell a „hegy hülyével”, akik nem vették a poént – szó szerint így háborgott annak a cikknek a szerzője, amiben azzal támadták az Együtt kerületi politikusát, hogy „csak” három lánya van, bezzeg fideszes ellenfelének négy fia. A kerületi lapban megjelent, tahóságcsúcsot döntő cikk érthetően felháborodás-cunamit generált, ezért voltam kíváncsi arra, vajon mit lép erre a szegény szerző. Merthogy így titulálta saját magát a közösségi oldalán, itt olvastam sajátos stiláris anyázását a „hegy hülye” miatt, ők volnánk mi, mindenki, aki még röhögni sem képes egy jóízűt ezen az elmebeteg szembeállításon.

Egy nappal később írtam egy cikket arról, hogy egy Győrhöz közeli általános iskolában, pont a nyílt napon, vagyis a szülők szeme láttára kiszakadt a falból a radiátor. A kis elsősök megijedtek, szegény tanárnéni próbált vízvezetékszerelőként debütálva elhárítani a hibát, a segítségére siető anyuka és a

gyerekek cucca elázott. Még így sem lett volna belőle hír, csakhogy az egyik apuka nem átallotta mindezt kiírni a saját privát Facebook-oldalára. Nem anyázott, mindössze feltette a kérdést: nem kellene jobban odafigyelni egy iskolában a karbantartásra, mi van, ha ez fűtési szezonban történik és a 70 fokos víz spriccel szét az osztályteremben? Mire az iskola igazgatója azzal hívta fel, hogy azonnal vegye le az oldaláról a saját posztját – gyakorlatilag törölje a véleményét - , majd azzal fenyegette, hogy másképp „vigye más iskolába” a gyerekét.

Persze a másik fél is meghallgattatott, megkérdeztem a felettes tankerületi igazgatót, mit szól mindehhez. Mire az volt a válasz, hogy az iskolaigazgató természetesen csak az intézmény jó hírnevét védte, amibe beletartozik, hogy figyeli, ki mit posztol az interneten.

És hogy jön mindez a kerületi lap ocsmány cikkéhez? Hogy őrült nagy a baj, mert a legprimerebb esetekben is eltűnt a belátás, kihalt az önkritika. Mert a megmagyarázhatatlant is meg akarják magyarázni. Mindkét esetben azonnal az járt volna, hogy „sajnáljuk”. Hogy elnézést kérnek az édesapától, akit azért savaznak, mert lányai vannak, ahogy attól is, akit a gyerekeivel revolvereznek, csak mert az iskolának kínos véleményét megfogalmazta. Ettől még természetesen még nem oldódott volna meg semmi. De ha már ez a legelső lépés is hiányzik, a „bocs”, akkor hogyan fog bármi megváltozni?

GERGELY ZSÓFIA

(Klubrádió, Esti Gyors)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2613872932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása