CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd és Németh Szilárd rálép a lenini útra? A partizánok már a csepeli polgármesteri hivatalban voltak

2018. május 04. 05:59 - csú

nemeth_szilard-borbely_lenard_egyeztetes.jpgFőnök! Te személyesen hívod be a partizánokat vagy elég, ha én szólok nekik?

Szép és felemelő látvány, sőt az igazság pillanata lesz, midőn Borbély Lénárd, Csepel polgármestere Németh Szilárddal, a Fidesz alelnökével az oldalán Csepelen fogadja majd a partizánokat. Azt nem tudjuk, hogy mikor lesz ez a történelmi sorsforduló a két nagyszájú kommunistafaló életében, de már közel a pillanat. Felderítőik ugyanis már itt jártak. Ennek következményeként április 26-án Borbély Lénárd előterjesztésére a csepeli „képviselők elfogadták Csepel Minszk Partizanszkij kerületével kötött együttműködési megállapodását.”

Az előzményekről csak annyit, néhány nappal korábban Tarlós István főpolgármester gardírozta a fehérorosz főváros küldöttségét, amelynek tagja volt a minszki Partizansky kerület polgármestere. Minden előzetes helyi testületi egyeztetés nélkül vele írt alá együttműködési megállapodást a csepeli kerületvezető.

Másnap már Németh Szilárd sem maradt ki a 21. kerületi reprezentációs túrából. Ennek lenyomatát Lass Gábor, Németh és Borbély udvari firkásza prezentálta az ötvenes éveket idéző stílusban. Az utolsó felvonást szó szerint idézzük:

„A delegáció megtekintette még a Metrans Kft. telephelyét és a Csepel Művek gyárterületét is, majd ellátogatott a Rizmájer Kézműves Sörházba, ahol Rizmájer József mesélt a mára már legendává vált vállalkozásának történetéről. Egy rövid kis-duna parti kirándulás után a látogatás a Nagy Levin Étteremben elköltött jó hangulatú vacsorával zárult.”

Ennek mi – a csepeliekkel együtt ‑ szívből örülünk, mert a partizánokra – a mai munkaerőhiányos időkben ‑ még nagy szükség lehet a kerületben. Borbély és Németh kisorsolja majd, hogy kettőjük közül ki fogja behívni a partizánokat Csepelre. Őket viszont a „jó hangulatú vacsora” partizán kerületi vezetői már meghívták Partizanskyba.minszk_partizansky_kerulet_alatta_lenin_kerulet.PNG

Ott lesz csak igazán jó dolga a két kommunistafalónak. A fárasztó tárgyalások és vodkaüzem-látogatások végén, a Belarusz ételkülönlegességek elfogyasztása után tovább haladhatnak a lenini úton. A partizánokról elnevezett városrész szomszédja ugyanis a Leninski Rayon, vagyis magyarán a Lenin-kerület. A térkép szerint onnan csak egy ugrás az állatkert…

anzágo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9313888492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása