CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megtörhető a butaság hatalma

2018. július 13. 01:26 - csú

lancszakitas.jpgEgyáltalán nem igaz, hogy tét nélküliek a következő évek. Jönnek az újabb megméretések – önkormányzati választás, európai uniós voksolás -, ami nem egyszerűen rólunk szól, hanem egész Európáról.

Budapest polgárai leváltanák a Fideszt. Szükség van tehát egy erős támogatottságú, a demokratikus ellenzéki pártok többsége által elismert, tehetséges politikusra. Ha a főváros ellenzéki polgármestert kap, egyből példát is mutathat számos szimbolikus intézkedéssel, egyúttal olyan erőközponttá válhat, amely kovásza lehet a következő országgyűlési választásnak. Jó néhány fontos vidéki városban is megvan erre a remény.

Az uniós választáson Orbán azzal számol, hogy

sikerül minél több szélsőjobboldali figurának bekerülnie az Európai Parlamentbe kontinens-szerte, és ennek a rettenetes alakulatnak lehet ő az egyik felkent vezére. Fontos, hogy az ország megmutassa, legalább akkora erővel szavaz be demokratikus, Európa-párti képviselőket a közösség parlamentjébe, mint ahány szélsőséges elemet a Fidesz bevisz. Mindehhez dolgozni kell. Az MSZP most talán utoljára esélyt kapott, hogy megújult vezetésével egykori szervezeti erejét újjáépítse, a Párbeszéddel szövetséget alkotva érdemi és vonzó ajánlatot tudjon letenni az asztalra, a többi demokratikus parlamenti erővel kooperálva.

Legalább ilyen fontos, hogy mi, egyszeri értelmiségiek, expolitikusok, gondolkodók fenntartsuk a hitet, és aktív részesei legyünk annak a közösségi gondolkodásnak, amely világossá teszi: a közöny Orbánnak jó, a közpolitikai felelősség nem megkerülhető, tegyünk, mert tehetünk azért, hogy élhetőbb legyen az ország. Tegyünk, mert tehetünk azért, hogy “ezek” egyre kevesebb voksot szerezzenek.

A butaság hatalma ül most tort az országon. Viselkedjünk úgy, ahogy hazafihoz illik: ez a mi országunk is – alakítsunk hát rajta. És követeljük meg ugyanezt az ellenzéki pártoktól!

Forrás: Horn Gábor

A Rubicon Intézet Alapítványának elnöke

Új Népszabadság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr114105647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása