CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel fideszes polgármestere nyomoz egy ellenzéki képviselő után, és mit válaszol erre az ellenzék?

2018. augusztus 24. 05:59 - csú

borbely_dontott_iszik_es_vezet-777_2.pngTöbb józanságot várnak Csepel polgármesterétől. Nemcsak vezet,  nyomoz is

Kedden kiderült: másodállása van Borbély Lénárd polgármesternek. Magánnyomozó. Köz- és magánügyek, magánerkölcsök szigorú oltalmazója, az ellenzéki képviselők sötét üzelmeinek felderítője. Működési területe: Csepel és az ország-világ. Másodállásáról, a Horváth Gyula ügyében folytatott felderítő akciójáról, a legutóbbi testületi ülésen tett önkéntes vallomást.

Ott beszélt arról, hogy elment Erdélybe, és a Lobogó panzió tulajdonosának kifaggatásával leellenőrizte ottani kapcsolatait Horváth Gyulának. https://www.facebook.com/csepel.ujsag/posts/1873629536009407?__tn__=K-R  És Ő Csepel polgármestere! Tényleg! Elképesztő.

Borbély úr, szerintem, nem fedett fel mindent magánnyomozói munkájáról. Arról például nem beszélt a képviselő-testületnek, hogy ki- és mennyiért kérte fel a nyomozásra, ki fizette az erdélyi kiruccanást. Arról sem, hogy

feltárt-e már minden, bűncselekményre utaló nyomot, titkos körülmények közepette járt-e már a gyanús személy lakásában, kihallgatja-e, vagy meghallgatás nélkül vádat emel ellene. Hozzá közel álló, eddig rejtett másodállását ismerő frakciótagok, a névtelenül nyilatkozó körzeti orvos szerint sok nehézséggel kell megküzdenie. Elvesztette az állandóan nyakában hordott nagyítót, álruháinak állaga romlik, a nyomozását igénylő képviselői ügyek szaporodnak. Gondjait fokozzák polgármesteri állásának reprezentációs kötelezettségei. A kettős élet szellemi terhei megviselik. Ezért várhatóan, egyeztetve a megbízóval/megbízókkal,  meghosszabbítja nyomozásának határidejét, 2019-ig.

A nyomozó úr, szerintem röhejesnek ható bejelentése azonban korántsem vicces, nem intézhetem el ennyivel. Ma már megszokott, szomorú, de elfogadhatatlan jelensége ez a felpörgött Orbán-rezsimnek, a  Nemzeti Együttműködés Rendszerének. Sokan a folyamatot a hatalomhoz jutott, hozzá nem értő senkik tobzódásának nevezik. Magam leginkább azon gondolkodom, miért nem lépett, válaszolt azonnal, a rendelkezésre álló nyilvánosság minden lehetőségét kihasználva, ez ügyben a csepeli ellenzék, a Németh Szilárdot tavasszal ismét legyőző baloldal. Azt érteni vélem, hogy az érintett képviselő saját blogján azt írta, hogy számára „kevés lesz a bocsánatkérés”, de hol vannak az ellenzéki pártok nyilatkozatai, tiltakozásai, a sajtótájékoztatók, a polgármester elleni jogi fellépést, mielőbbi távozását vagy a rendkívüli testületi ülés összehívását szorgalmazó kezdeményezések? Eddig sehol.

Vajon mi a hallgatás oka? A nyári szabadságolások? A politikában nincs szabadság. Vagy csak idő kell a válaszlépések átgondolásához? Nincs idő, egy hét múlva jön az újabb botrány.  Netán úgy vélik, hogy az egész nem ügy, nem is érdemes vele foglalkozni? Egy képviselő ellen nyomoz, nem a rendőrség, a polgármester, aki, fel sem fogva mondatainak súlyát, még büszkén be is vallja – ez kérem már a nagybetűs ÜGY. Nem veszik észre, hogy ez a rendszer és képviselői tudatosan, s egyre nyíltabban fellép/fellépnek az ellenzéki pártok, civil szervezetek és képviselőik ellen. Borbély bejelentése, bár csak egy túlbuzgó, bosszúálló kisember megfelelési kényszerének tűnik, de mutatja a rendszer fejlődési irányát. Ebben a rendszerben előbb-utóbb mindenki sorra kerül. Nem érdekli a csepelieket, hogy Borbély mit mond egy testületi ülésen – vélik? Lehet, de ez nem a csepeliek hibája. Azt gondolják, ha tiltakozunk, akkor sem történik semmi? Ha így van, akkor ezt a csepeliek is észre fogják venni, s a választások során újra és újra levonják majd a következtetéseket, addig pedig egyre hangosabb lesz Csepelen is az „új ellenzéket” követelés.

Ezért Váci Mihály Még nem elég! című verséből kell idéznem: „S csak az hívjon magával,/aki vezetni mer!” Ki lesz az?

vox

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4214199163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása