CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tanévnyitóra: Nem irigyeljük a magyar pedagógusokat

2018. augusztus 30. 02:34 - csú

pedagogusok_tablaval_2.PNGEmlékeztető

Új tanév, új nevelési terv, új elvárások a kormányzat részéről, elsősorban az óvodákkal szemben. Erősebb hazafias meg keresztényi nevelést várnak el tőlük. A Nemzeti Pedagógus Kar egyik vezetője elmondta, nem direkt módszerekre kell gondolni: játékosan, a népi hagyományok ápolásával, mindenekelőtt a népmesék gondolatiságára támaszkodva zajlik majd a dolog.
Hát nem tudom.

A népmesék örök igazsága, hogy a jó győz, elnyeri méltó jutalmát, a rossz pedig bűnhődik. A mai magyar valóságban az ellenkezője igaz! Szorgos kezek bicikliutat építenek, meg betömik a kátyúkat, s dicséret helyett rendőrségi eljárás

indul ellenük. Egy fábián­sebestyéni lakos saját pénzéből felújítja a játszóteret, s az önkormányzat köszönet helyett feljelenti. A rászorulókon segítő civileket listázza és piszkálja a hatalom. A színvonalasan működő CEU elismerés helyett megalázó vegzálásban részesül.

Ugyanakkor megerősítés, bizalom, illetve kitüntetés jár a helikopter-ügyben hazudó Rogán Antalnak, a rábízott másfél milliárddal visszaélő Farkas Fló­riánnak, a közönséges stílusú, pápa­gú­nyoló Bayer Zsoltnak, s miniszterelnö­künk örök barátságát élvezi a visszataszítóan telhetetlen Mészáros Lőrinc.

Ezek alapján mire neveljük gyermekeinket? A népmesék évszázados, morális igazságára, vagy a mai Magyarország felborult értékrendjére?

Tessék választani! Ameddig lehet...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3714204043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása