CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bántják Borbély Lénárdot!

2018. szeptember 03. 05:59 - csú

abel-borbely_kettos_portre_1.PNGLóhátról beszélnek a csepeliekkel, ha kritikát kapnak tőlük: Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és Ábel Attila alpolgármester

Felháborító, tűrhetetlen. A csepeliek a saját szemüknek hisznek és nem a fideszes papagájkommandó alakulatainak. A Repkény úton sokak szerint tűrhetetlen helyzetet teremtett az út felújítása. Erről videó is készült, amiben egy hölgy alaposan kifakad, amikor az ottani állapotokat ecseteli. Az internetre felrakott civil riportban az ingerült hölgynek Csepel polgármesteréhez is volt néhány  ironikus szava. Így buzdította: " Hajrá, Lénárd!"

Na, ez ütötte ki a biztosítékot a papagájkommandó vezérkaránál, és  elhatározták, megvédik a polgármestert. Részlet az önkormányzati közpénzből működtetett fideszes szócsőben, a csepel.hu-n megjelent védő-magyarázkodó irományból: 

"Futótűzként terjed az interneten az a videófelvétel, amelyet egy, a Repkény úton élő lakos töltött fel Csepel egyik legnagyobb közösségi oldalára. A videóban beszélő hölgy szerint az utca felújítása áldatlan állapotokat eredményezett, ettől pedig élhetetlen az utca. De valóban így lenne? Miért nem tudjuk elfogadni, hogy a felújítások bizony kellemetlenségekkel járnak?

A nő a videóban elmondja, hogy szerinte az egész felújítási koncepció rossz, a járdát feltörték, egy kerítést megrongáltak, az ottani óvodába bejutni sem tudnak majd a gyerekek, a munkalátok miatt pedig az édesanyja nem tud kerekes székkel, vagy éppen járókerettel közlekedni a háza előtt és az utcában sem. Majd megjegyzi: így egy mentőautó, vagy éppen a tűzoltóság sem tudja megközelíteni a terepet, ha esetleg baj van.

A felvétellel több gondunk is van. Bizonyára elkerülte a hölgy figyelmét, hogy a környéken óvodás korú gyermek egy szál se, a Repkény Tagóvoda ugyanis a felújítás alatt zárva tart. Aztán tekintsünk el attól a videó végén szereplő cinikus megnyilvánulástól is, hogy „Hajrá Lénárd!” utalva Borbély Lénárd csepeli polgármester személyére, aki nyilván nem az építés vezetője, nem ő törte fel az aszfaltot, a járdát, ásott méteres gödröket és láthatósági mellényben sem rúgta be lábával az ott lévő kerítést. Az ő feladata ugyanis odáig terjedt, hogy a képviselő-testület elé vitte az ott élők régi igényét, hogy megépítsék az útburkolatot.

Aztán azzal a kritikai megjegyzéssel sem lehet nagyon mit kezdeni, hogy a mentők, tűzoltók nem tudnak behajtani most a Repkény útra. Egy felújítás ugyanis a világon mindenhol így működik. A legjobb tudásunk szerint sehol sem járnak a rend éber őrei, a betegszállítók, de még a tűzoltók sem friss aszfalton, mély árkok között, legyen az autópálya, köztér, vagy éppen egy évtizedek óta fel nem újított utca. Ahogy persze egy tízemeletes panelból sem lifttel hozzák le hordágyon a beteget. Ne legyenek kétségeink: a mentősök, a lánglovagok hasonló esetben tudják a dolgukat.

Hogy mi lehetett a videóval a hölgy célja, nem tudni, egy dolog azonban biztos. A felújítást megtervezték, a terveket elfogadták, az utca aszfaltozása előtt pedig a szakemberek még egy lakossági fórumot is tartottak, tájékoztatva az itt élőket a felújítás részleteiről és az esetleges kellemetlenségekről. A fórumra természetesen meghívtak mindent érintettet, ahová tudomásunk szerint invitálták a felvételt készítő nőt is. Aki a jegyzőkönyvek szerint végül nem ment el."

Összegezzük a fenti ledorongolást. Borbély Lénárd a Repkény úti zűrökről semmit sem tehet. Egyébként minden rendeben van. A Fidesz világ a létező világok legjobbika. Ha ebben a létező  legjobb világban Borbély az állandó tettestársaival lakossági fórumot hirdet, persze szigorúan szakemberek részvételével, akkor ott jegyzőkönyvben rögzítik, hogy a hallgatóság soraiban ki vesz részt a szeánszon. Borbélynak és tettestársainak ez természetes. Számunkra ez felháborító. Megértjük, ha a Repkény úton vagy attól távolabb élő csepeliek felháborodnak, és felháborodásuknak hangot adnak. 

Hajrá, csepeliek!

anzágo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9314206825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása