CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Látványpékség

2018. október 20. 01:38 - csú

orban_viktor_es_tarlos_istvan_-2018-10-12_ket_osszeillo_ember.PNGKét összillő ember! Csak ezek a mosolyok ne lennének olyan gyanúsak

Látványpékség – kapásból ez a kép ugrott be, mikor meghallottam, mi a nagy nóvum, ami persze majd nekünk budapestieknek lesz nagyon jó, és ami egyben meggyőzte Tarlóst Istvánt, hogy érdemes még 5 évre hosszabbítania. Létrehozzák ugyanis a Budapesti Fejlesztési Tanácsot, amit társelnökként közösen vezet majd Orbán Viktor és a főpolgármester. Amit nemcsak fővárosi főizékkel raknak tele, de látványos showelemként belepakolnak mindjárt 3 minisztert is.

Néztem Tarlós arcát, miközben kiállt a miniszterelnökkel együtt mindezt bejelenteni. Nem hiszem, hogy píár pávatánc volt, ahogy régóta lebegtette, vajon

újra indul-e a posztért. Újságíróként folyamatosan kaptam infókat arról, tényleg vacillál és erre minden oka megvan: nem akar asszisztálni Budapest valóban tervezett legyalulásához, nem akar Orbán bábjának, sőt, csicskájának tűnni. Miközben maga is érzi, mennyire megkopott az egykori kemény-tökös-szigorú városvezető-imázsa.

Szerencséjére – vagy talán szerencsétlenségére – a magyar kormányfő már európai szinten sakkozik a rá bízott sorsokkal, az önkormányzatihoz túl közeli európai parlamenti választás napóleonkomplexussal nyilván fontosabb. Vagyis tudatos megfontolásból nem akar most nekirongyolni a renitens Budapestnek, ahol a legalacsonyabb a sikerrel agymosottak aránya, aminek megpiszkálása esetén garantált a cirkusz.

Hát maradjon a kiszámítható, ráadásul a töketlenkedő ellenzék miatt szinte tuti befutó kitaposott-papucs-ember. Ha meg az a baja, hogy nem akar csinovnyiknak tűnni, hát eljátsszák a legfőbb tanácsosdit, társelnökökkel meg (ál)vétójoggal. Mondom, tiszta látványpékség, szép nagy kirakatába odaállítva a valamikor többre érdemes Tarlós Istvánnal. De rábízzuk újra a városunkat, ha valójában már nem ő viszi a boltot?

GERGELY ZSÓFIA (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9114305925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása