CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd újabb hazugságát a Honvéd Vezérkar főnöke leplezte le

2018. december 07. 05:07 - csú

nemeth_szilard_helikopterezik.jpgNémeth Szilárd helikopterrel már a fellegekben jár, de lentről sem látja gyakran, hogy hol a határ...

Nem a balkáni migrációs helyzet miatt gyakorlatozik a honvédség a szerb határszakasznál, korábban megtervezett műveletről van szó – jelentette ki Korom Ferenc, a Honvéd Vezérkar főnöke az M1 aktuális csatornán.

Az altábornagy elmondta: korábban megterveztek egy készenléti rendszert, a gyakorlaton azt tesztelik, hogy az elmélet a gyakorlatban hogyan működik. A művelet lényege a készenlét fokozása, amely az értesítésen alapul. Az azonnali reagálású katonáknak 6 órán, a gyors reagálásúaknak 12 órán belül kell megkezdeniük a feladat végrehajtását. Korom azt is kijelentette: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a katonák szükség esetén képesek és készek részt venni a határellenőrzésben Magyarországon.

A Magyar Honvédség 72 órás készenlét-ellenőrzési gyakorlatot tartott a déli határszakaszon. A helyzet hangyányi pikantériája, hogy – szintén az MTI tudósításából ismert – Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, a fideszes rezsibiztos budapesti sajtótájékoztatóján éppen azzal állt elő:

– A magyar és európai titkosszolgálatok jelentése alapján a

Balkánon több mint 70 ezer ember áll készen, hogy az Európai Unió területére lépjen. Ráadásul látható, hogy a migránsok között hatalmas a feszültség. De a Honvédelmi Minisztérium készen áll arra, hogy a veszélyeztetett határszakaszra akár több ezer katonát vezényeljen ki.

„Ennek begyakorlására rendeltünk el 72 órás készenléti gyakorlatot a 175 kilométeres szerb-magyar határszakaszon.”

A gyakorlaton 2300 katona vesz részt 310 technikai eszközzel, köztük harci járművekkel, rohamcsónakokkal, helikopterrel. Minderre az államtitkár elmondása szerint azért van szükség, mert „Magyarország szuverenitásának és a magyar emberek biztonságának legfőbb garanciája a Magyar Honvédség”. 

– Napjainkban tíz-húsz-harminc ember próbálkozik naponta illegálisan belépni az országba, nem ostromolják tízezrek a határt. De Magyarország már bebizonyította, hogy a migráció szárazföldön megállítható, Magyarország sikeresen megvédte a keresztény nemzeti kultúrát, és mindeközben nemzetközi jogi kötelezettségeinek is maximálisan eleget tett

– jelentette ki Németh Szilárd, aki nemcsak saját vezérkari főnökének kellett helyretennie, de sok minden másban is hazudott sajtótájékoztatóján.

Forrás: 168ora.hu és MTI

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9214413720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2018.12.09. 00:14:44

Visszajöttek az oroszok? Ez itt a továris konyec plakát tarkója, tányérsapka nélkül!
süti beállítások módosítása