CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli rabszolgamunka előtt tették szabaddá az utat a kerületvezetők

2018. december 19. 05:43 - csú

hajovontatok_a_volgan_repin_1.PNGMiként a 21ora.hu megírta, a kerületi önkormányzati cégeknél alkalmazott emberek túlmunkáját maximalizálnák a csepeli szocialisták. Erről  egy rendelettervezetet is benyújtottak, és arra szólították fel Németh Szilárdot, valamint Borbély Lénárdot, hogy támogassák a javaslatukat az önkormányzat december 13-i képviselő-testületi ülésén.

Az MSZP-s előterjesztés szerint az éves túlmunkát akár 400 óráig felemelő fideszes “rabszolgatörvény”ellen rendeletben írnák elő a kerületi önkormányzati tulajdonú társaságoknak, mennyi túlórát rendelhetnek el a dolgozóiknak.

Az MSZP-sek 250 órában maximalizálnák ezeknél a cégeknél az éves túlórakeretet, vagyis lényegében

kivonnák a Fidesz által a parlamentben elfogadott jogszabály hatálya alól az érintett csepelieket 2019. január elsejétől.

Ám a csepeli városvezetés hallani sem akar a csepeli dolgozók túlmunkáját szabályzó javaslatról. Szenteczky János MSZP-frakcióvezető a 21órát úgy tájékoztatta, hogy

a kerületi jegyző még az előterjesztésük napirendre vételét is elutasította, mondván: az csorbítaná a csepeli önkormányzati cégvezetők jogkörét.

“Ez azt jelenti, hogy Borbély Lénárdék itt Csepelen élni akarnak a rabszolgatörvénnyel, vagyis a Fidesz által az országgyűlésben elfogadott 400 órás túlórakeretet ki kívánja használni a fideszes városvezetés” – értékelte az elutasító  döntést a szocialista politikus.

Az pedig, hogy a jelenlegi városvezetés napirendre sem vette ezt a csepeli dolgozókat érintő javaslatot, jellemző a fideszes hatralomgyakorlásra – jegyezte meg Szenteczky János.

Forrás: 21ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5314484462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása