CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rajkin állatmeséjének folytatása

2018. december 20. 04:24 - csú

rajkin_es_orban.pngSokan emlékszünk még Arkagyij Rajkinnak a szocializmus megvalósításának gondjaira rávilágító állatmeséjére: az állatok összehívták az Erdei Értekezletet, hogy eldöntsék, ki a legerősebb állat – az oroszlán után? Az állatok királya elnökölt az értekezleten, és a nyulat javasolta helyettesének. A beosztott állatok természetesen egyhangúan elfogadták, hogy a nyúl legyen a legerősebb állat – az oroszlán után. Föl is vették a jegyzőkönyvet. Történt másnap, hogy az éhes farkas találkozott a nyuszival, és meg akarta enni. A tapsifüles elővette a jegyzőkönyv másolatát, és azt mondta: te tudod, farkas koma, de aztán magadra vess!  Az ordas a fejéhez kapott, bocsánatot kért és elsomfordált. A következő napon ugyanígy járt a medve. Harmadszorra a tigrissel futott össze a nyúl. Éppen készült előhúzni a jegyzőkönyvet, amikor

a tigris – se szó, se beszéd – hamm, bekapta. Hogyan fordulhatott ez elő? Úgy, hogy a tigris nem vett részt az Erdei Értekezleten. Eddig Rajkin és a szocreál.

De mi történt azután? A tigris miközben köpdöste kifelé a nyuszi csontjait, megtalálta a jegyzőkönyvet. Elolvasta és nagyon megrémült. Az a rohadt oroszlán! – üvöltötte. Nem hívott meg az értekezletre, mert én nemhogy őutána, hanem nála is a legerősebb vagyok! Hogy lőtte volna seggbe a Kittenberger Kálmán! Most aztán – ragadozás vádjával – bíró elé citál, és visznek az állatkertbe. Még az is lehet, hogy kiherélnek. Ettől kiverte a víz. Csak egyet tehetek: megpuccsolom az oroszlánt. Úgy is tett. Rejtekhelyre vonult, fölvásárolta az erdei médiát, megszervezte a férgek, a rovarok és a gyíkok forradalmát.  Kétharmaddal nyerte a következő erdei Legerősebb választást. Azonnal alaptörvénybe foglaltatta és vezető keresztény értékké üvöltötte ki a ragadozást. A ragadozni tudók imádják, a többiek félik. És vannak, akik elfutnak előle. Ő boldog. A púpos tevétől ellopott repülő szőnyegen jár a brazil majomlabda-bajnokságra. A díszpáholyban, legjobb barátjával, a molajfoltos hiénával el-el ropogtatnak egy kismajmot.  

Haskó László (es.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr414492380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása