CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeliekkel akarja megetetni Győrben nyomatott sóderét a 21. kerületi papagájkommandó

2019. február 04. 05:59 - csú

vida-borbely-nemeth-777_2.pngÁrulás, kiskirályság és ígérgetés.  Az idén, a két választás évében is ez a hármas szabja meg a 21. kerületi papagájkommandó főcsapásának irányát, a  közpénzéből készített és terjesztett Csepeli Hírmondó tartalmát. Akiknek van képük és közpénzük hozzá: Vida István, Németh Szilárd és Borbély Lénárd.

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) január 31-én megjelent 2. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket

Idén ismét, ott kellett hagyni (már másodszor) a Csepeli Hírmondó kiadójának a lapot nyomtató Magyar Közlöny Lap-és Könyvkiadó Kft lajosmizsei nyomdáját, s egy éves kitérő után – valószínűleg politikai nyomásra –, visszatértek a Mészáros-birodalom (Andy Vajnától ingyenesen megszerzett) nyomdájához, a Lapkom Zrt-hez, Győrbe. A lapot tehát újra Győrben, Csepeltől 123 km-re nyomják! Vajon miért? Kinek éri ez meg? Mészáros Lőrincnek? Vagy lehet, hogy Csepelre is visszaosztanak valamennyit, valakinek? Éppen a két választás miatt? Kíváncsian várjuk, mikor csatlakozik a lap tartalmilag is a birodalom szerkesztési elveihez, hogy mikor olvashatjuk ugyanazokat a cikkeket, amit az ország immár leggazdagabb embere a csökkenő népszerűségű megyei napilapjaiban egyszerre megjelentet.   

Addig is be kell érnünk a helyi hatalmasságok által pártlappá alakított CSH-val, amely tartalmilag eddig is a kormányt, a kormánypártot és helyi vazallusait szolgálta. A két héttel ezelőtti ez évi első számban például Borbély Lénárd polgármestert, aki éveleji és választási kampány nyilatkozatával borzolta fel a kedélyeket. Lásd a blogunkon megjelent írást: https://csepeliek.blog.hu/2019/01/30/borbely_lenard_leleplezte_sajat_magat_csepelen_nem_lesz_kozos_gondolkodas  Most, a 2. számban folytatódik a polgármester által január 17-én felvázolt virágzó jövőképének „kibontása”, színezése, Németh Szilárd fideszes képviselő és Borbély Lénárd piedesztálra emelése.

Emiatt most sem jutott hely a közvéleményt hónapok óta foglalkoztató kérdések felvetésére, megválaszolására. Például, hogy megszólaltassák a polgármestert, milyen alapon nyomozott tavaly egy ellenzéki képviselő ellen, vagy Németh Szilárdot, miért szavazott le a parlamentben a fideszes többségű gazdasági bizottság valamennyi, csepeli fejlesztést szorgalmazó javaslatot. Nem közölték, hogy Némethnek hazugsága miatt bocsánatot kellett kérnie, s fizetnie is muszáj lesz, mert jön a végrehajtó. Továbbra is elhallgatják, hogy a nyár elején az Állami Számvevőszék a Csepeli Városkép Kft-t és az Önkormányzatot is elmarasztalta – éppen a tájékoztatás egyoldalúsága miatt. Titkolóznak arról, hogy az előző hetekben közvélemény kutatás folyt a kerületben, amelynek a legfőbb célja, a megkérdezettek véleménye szerint, a helyi vezetés terveinek, véleményének igazolása, a polgármester népszerűségének felmérése, illetve növelése volt. Vajon ki és miből fizette a felmérés milliós költségeit, s mikor tájékoztatják minderről a képviselő-testületet?

Véleményünk a cikkekről:

1) Lendületben a főváros

Évek óta ismételgetett témák, nemegyszer változó tartalommal. Kommunikációs szempontból fontos, tények, kérdések nélküli ügyek. (Kórházak, Városliget, a csepeli HÉV felújítása). A tervek száma egyre nő, míg eredmény, konkrét tájékoztatás, a csepeliek bevonása a tervezésbe, sehol. Elkezdődik”, „bővülhetnek”, „indulhat el”, „alapkőletételét már tervezik”,- ezek a már unalomig ismételt kulcsszavak, melyeket az önkormányzati választásokig még sokszor olvashatunk a lap következő számaiban.

A cikk melletti keretes írásban („Budapest lenne az ellenzék géppuskafészke”), több csúsztatás, hazugság („Karácsony...Soros György illegális bevándorláspárti szervezeteit egyenesen a főpolgármesteri hivatalba költöztetné”; „az ellenzék... így próbálhatná az illegális bevándorlók betelepítését előmozdítani”) is olvasható, amelyeket „megfejelnek” a választók megzsarolásával is:

„nem sok jóra számíthatna a kerület egy ellenzéki győzelem esetén.” Mindez előrevetíti, nemcsak az idei két választási kampány főbb kérdéseit, de azt is, hogy az uralkodó fideszesek mindenre képesek lesznek hatalmuk megtartása érdekében.

2) Rongálások a kerületben

A 2014-es választások előtt és után hangzatos ígéretek hangzottak el a kerület közrendje, köztisztasága rendezésével kapcsolatban. Az ígéretből nem lett semmi, mindkét területen visszaesés tapasztalható. A rezsicsökkentés miatt nehéz helyzetbe került Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szállítási elmaradásai csak rontottak a helyzeten. Üres frázis maradt a falfirkák ellen meghirdetett „zéró tolerancia” hangzatos jelszava, de az sem vezet sehova, ha a Németh-Borbély duó közleményben ítéli el a „kereszténység elleni vak gyűlölet”-et. A jelszavak, ígérgetések helyett dolgozni kellene, pl. valós tartalmat adni „a csepeliekkel közösen döntünk a jövőnkről” cíímű polgármesteri nyilatkozatban foglaltaknak.

3) Újra a csepelieké a Görgey iskola épülete

Kilenc évig tartott a Görgei (az 1848-49-es honvédtábornok 1848-tól, haláláig, y helyett i-vel  írta alá nevét) iskola visszaszerzése, s ez a huzavona is hozzájárult az épület teljes tönkremeneteléhez, a mindenki által tapasztalható körülményekhez. A szerkesztőségi cikkhez csak két megjegyzés. Először is a cikk lényege már megjelent az idei első számban is, másodszor pedig a szerkesztőség elhallgatta, hogy a szocialisták nem adtak építési engedélyt az iskolát megvásárló cégnek. Az építési engedély kiadását a lakossággal egyetértésben megvalósítható, és az önkormányzat által is támogatható beruházási programhoz kötötték.

4) Szenteczky János ítélete jogerős

TK, a két hatalmasság, a Németh és Borbély duó háziszerzője, a tíz év alatt elért egyetlen jogerős, rágalmazási perben született bírói ítélettel próbálta ellensúlyozni, hogy a legutóbbi bírósági ítélet, első fokon felmentette Szenteczkyt a hazug vádak alól:   

http://21ora.hu/2019/01/16/ismet-felmentettek-szenteczky-janost/?fbclid=IwAR02flALk6Z2Nubf_szVcPlNzDgDrtZWfZTjbqGEX2M_o27bXpDY29Wpa0w   

A 24.hu-n megjelent írás elején olvasható, hogy „első fokú” ítéletről van szó, amit viszont TK, bevezetőjében valószínűleg tudatosan, kihagyott, majd egy rágalmazási perben megszületett valóban jogerős ítéletre hivatkozva írásának azt a címet adta, hogy Szenteczky János ítélete „jogerős”. Ügyes, vagyinkább pofátlan?

Azt pedig, hogy „politikai adok-kapok játék” lenne a frakcióvezető elleni tízéves, eddig lényegében eredménytelen vádaskodások mögött, azt talán több, Szenteczkyt felmentő bírósági ítélet is bizonyíthatja. Csakúgy, mint Ábel Attila alpolgármester azon állítása, miszerint az is bizonyítja a bűncselekmény-sorozatot, hogy „éves szinten kétmilliárd forinttal sikerült csökkenteni a csepeli önkormányzat kiadásait”. Ez, a lapunkban is megjelent, több szerző által is már cáfolt állítás leginkább az alpolgármester úr hozzá nem értését tanúsítja, arról nem is beszélve, hogy Szentecky János korábbi cége, a CSEVAK Zrt. önálló, saját költségvetéssel rendelkező gazdasági szervezet volt.

5) Orbán: Soros el akarja foglalni az európai intézményeket

    Átadták a felújított hősi temetőt Balassagyarmaton

    Kitüntetés Csepel testvérvárosában

A CSH Magyarország rovatában megjelent három írás az előírt kitekintés, nem az ország dolgaira, hanem  Orbánra és Németh Szilárdra, nehogy már nélkülük, a kötelezően közlendő, bevált sablonjai nélkül jelenjen meg a Hírmondó. Így Orbántól megtudtuk, hogy mindig mindenben nekünk van igazunk, egyébként meg az EU ezen parlamentje „egy kifutó modell, új parlament jön”. Állítólag Orbán és legfőbb divattanácsadója Ráhel, a diktatórikus modell hívei közé tartoznak. Modelljük nem érte el a divatvilágot irányító erők szintjét, de változatlanul milliárdokat fordítanak modelljük népszerűsítésére.

A családvédelmi nemzeti konzultáció csökkenő részvételi adatai pedig azt jelentik, hogy „nagyon sokan” küldték vissza a kérdőívet. Rögtön készítenek is egy koncepciót, „amely egységes keretbe foglalja a gyermekvédelem legfontosabb modern kori kihívásait és a rájuk adható kormányzati válaszokat.” Máris megérte a milliárdos konzultáció. Újabb milliárdot  lehet koncepciógyártásra fordítani. Eredmény nincs, az ország lakosságának száma a konzultációk sorozata ellenére tovább fogy, de ez nem érdekes.

A balassagyarmati hősi temető átadása kapcsán igazából csak a közölt kép érdemli meg az olvasó figyelmét: a szerkesztő bemutathatta, hogyan mutatja az utat Németh egy magyar katonának.

A testvérvárosi kitüntetésről szóló cikkből megtudtuk, hogy Németh a Rosszat jóval győzd le” nevet viselő kitüntetést vehetett át Wolomin főtemplomában. Lassan minden testvérváros adott már valamilyen kitüntetést Némethnek, aki ilyen alkalmakkor rendre szót is kap, amelyet a CSH rendre le is közöl. Várjuk a következőt. Lásd még: https://csepeliek.blog.hu/2019/01/21/nemeth_szilardban_tularadt_a_jo   

Talán a kitüntetés és az azt követő fogadás (bár erről nem kaptunk hírt) ihlette meg Németh Szilárdot, hogy immár állandó(!?) rovatában, az Így főzök én – ben most zsureket, a lengyelek híres levesének receptjét adta meg a csepelieknek. Biztos sok csepeli kapott kedvet egy kis zsurekelésre.

További kimaradt események:

Január:

20.

Születésének 111. évfordulóján az önkormányzat vezetése megkoszorúzta Teller Ede magyar-amerikai atomtudósnak, a róla elnevezett út melletti szobrát.

28.

Előválasztási szavazás kezdődött a csepeli Görgei Artúr téren, az MSZP és a Párbeszéd csepeli szervezetei szervezésében. A szavazó Horváth Csaba és Karácsony Gergely közül választhatják ki, melyikük legyen a baloldal főpolgármester jelöltje.

24.

Az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet sztrájkot hirdetett az idei bérek 18 %-os emelése érdekében. A sztrájk január 30-án délután, a sztrájkolók győzelmével ért véget.

A 91. Stúdió volt és jelenlegi tanulóinak munkáiból nyílt művészeti kiállítás a Csepel Galériában.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1214603078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása