CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Áldatlan állapotok a Királymajorban, csak ússzuk meg baleset nélkül!

2019. március 05. 05:55 - csú

kiralymajori_iskola-1.PNGFeltört ugar

Karácsony Ildikó Facebook-bejegyzése a Csepel Hol-Mi? csoportban sok reagálást és nagy vitát váltott ki az olvasói körében. Az írást változtatás nélkül közöljük:

Szóval áldatlan állapotok vannak a Királymajorban! Az iskola és a Spar között felbontották a teret, mindent elkerítettek, a legnehezebben az iskola közelíthető meg. Persze, ha az iskola kinyitná a Széchenyi utcára nyíló ajtaját, az megkönnyítené a dolgot, és a gyerekek a zebrán tudnának átkelni azon a reggeli órákban rendkívül forgalmas úttesten. De nem! Az iskolások most a Spar mögötti parkolón keresztül a Kikötő utca úttestén tudnak eljönni a Széchenyi utcáig, ahol megint csak nem a zebrán kénytelenek átkelni a buszmegállóba. Ráadásul a munka alig halad, úgy hogy ez az áldatlan állapot lesz tán az iskolaév végéig! Csak ússzuk meg baleset nélkül!!!

kiralymajori_iskola-3.PNGEz a Kikötő utca, a gyerekek az autók mögött kénytelenek menni az úttesten

Ennyi volt az eredeti bejegyzés, amelyhez rengeteg hozzászólás érkezett. Ezek közül itt és most az ügyben érintett iskola vezetőjének szavait és a rájuk érkezett néhány reagálást emeljük ki. Az iskolavezető ezt válaszolta:

Kedves  Karácsony Ildikó! 
Az iskolánk részéről mindent megteszünk, hogy vigyázzunk a gyermekekre! Mi is mindig az adott napon szembesülünk az új fejleményekkel. Már

tegnap és ma reggel is bejöhettek tanulóink a Széchenyi utcára nyíló ebédlő ajtaján. Ezenkívül a csepeli rendőrségtől is kértem segítséget, hogy reggelente biztosítsák a gyerekeink átkelését a Széchenyi úton.
Napközben nem tudjuk huzamosan nyitva tartani az ebédlői bejáratot is, mert akkor nem tudjuk ellenőrizni, ki megy ki, és ki jön be az iskolába. Ha a gyerekek ellenőrzés nélkül járkálnának, vagy illetéktelen személyek jönnének be, abból komoly gond származhatna. 
Az építkezés idejét nem mi határoztuk meg, de mindent elkövetünk, hogy a diákjaink biztonságban legyenek, és a tanítás zavartalanul folyjon.
Megköszönöm, ha a feszültség keltése helyett inkább támogatja munkánkat.
Köszönettel: Varga Veronika, intézményvezető

Ízelítő a reagálásokból:

Ildikó Karácsony: Én keltek feszültséget? Ugyan már....

N.F.P.: igen....

T.Z.CS.: Manapság úgy látszik a "vezető beosztású" embereket zavarja egy kis kritika, isteneknek képzelik magukat, akik soha nem hibáznak, de ha mégis hibáznának, azt is kimagyarázzák.


S.Gy.  Miért mit vársz? Hogy egy hét alatt megcsinálják? Undorító volt ahogy kinézett az egész, szerintem igenis újítsák csak fel.

Cs. A.: Várhattak volna ezzel nyári szünetig

B.ZS.: Arra is kíváncsi lennék,hogy ebben a hangzavarban szerencsétlen gyerekek mennyit hallanak az órai anyagokból? Ja ez senkit sem érdekel,az a lényeg,hogy milyen szép lesz majd egyszer valamikor.

D.S.: Csak 1 kis pozitív hozzá állás kéne az emberektől. De nem !!!

Karácsony Ildikó: Meg talán kicsit több gondosság és körültekintés a döntéshozóktól! A pozitív hozzáállás sajnos kimerült.

D.S.: csak a negatívum.


B.A.: Biztos nagyon szép lesz, de ha valamelyik gyerek vagy BÁRKI veszélybe kerül mert nincs zebra, akkor a legkevésbé sem az fog érdekelni bárkit is, hogy "Jaj de szép lett a park!".

D.S.: ha van zebra ha nincs balesetek vannak. De nehagy isten ne legyen. A kellő figyelem mindenki részéről

B.A.: Persze, nézzen mindenki körül, figyeljen mindenki oda, de pontosan tudjuk, hogy ez az iskoláknál a legnehezebben kivitelezhető, mert: mostkövezzenmegmindenki: a gyerekek gyakran kiugrálnak az útra úgy, hogy nem néznek rendesen körbe. Ha ezt zebra nélkül teszik, akkor élből nagyobb lehet a baj. Persze, most jöhet az, hogy "úgyokoskodszhogynekednincsgyereked", meg "hanemvezetszautótfogdbeaszád", de egy csúnya dologra rá kell világítsak, még pontosan emlékszem arra az időre, amikor én jártam általánosba, nem volt az olyan régen. Nekem is volt olyan, hogy nem néztem körbe rendesen mert barátokkal mentünk, nem figyeltünk. Persze nem lett baj, de nem ártana az egész felújítás tervezőitől is egy kevéske figyelem arra vonatkozóan, hogy egy iskola mellett túrtak fel mindent és valahogy meg kéne oldani a gyerekek biztonságos közlekedését.

D.S.: Na még egyszer … A kellő figyelem mindenki részéről Gyalogos és autos részéröl.

B.A.: Ez nem csak a gyalogosra meg az autósra vonatkozik, hanem arra is, aki elkezdi megcsináltatni az adott területet. Biztosítaniuk kell, hogy mindenki aki arra lakik vagy ott dolgozik/tanul biztonságosan tudjon közlekedni. Ha a zebra nem elérhető, akkor festek fel ideigleneset és nem árkon-bokron át küldök mindenkit mindenhova.

kiralymajori_iskola_lazas_munkatempo.PNGA lázas munka

Forrás a teljes bejegyzéssel és az összes kommenttel: Csepel Hol-MI

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr714666365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása