CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sportszerűtlen pénzosztási meccsek a csepeli sportban, de kiállítás nincs

2019. március 17. 05:07 - csú

borbely_lenard_foci_cselezik_1.PNGA bíró nem akarja észrevenni? Borbély Lénárd polgármester lesre futtatja  a kiválasztottakat, a többiek  labdába sem rúghatnak. Kit kell lecserélni? 

Kiírta a kerületi sportklubok idei támogatási pályázatát az önkormányzat. A keretösszeg 2019-ben kereken 10 millió forint. Ez az összeg első ránézésre tekintélyes summa, de valójában  rettentő kevés, főleg ha azt vesszük, hogy hány támogatásra váró sportegyesület működik még ma is Csepelen.

A 21óra összesítése szerint ma a XXI. kerületben közel 40 sportklub van:

labdarúgás (6 egyesület), kézilabda (2), evezés, atlétika, CSEFUSZ (futás), kosárlabda, röplabda, kajak-kenu, öttusa (azon belül úszás), ökölvívás, lövészet, birkózás, ritmikus gimnasztika, szabadidősport, asztalitenisz, sakk, vívás, búvárúszás (2 egyesület), triatlon, horgászat (2 egyesület), táncsport, kick-box, karate, tenisz, cselgáncs, modellező egyesület, Ellipszis SC (bowling, darts, csocsó), továbbá három diáksport egyesület.

Na és persze a Borbély Lénárd által 2015-ben gründolt önkormányzati utánpótlás egyesület (CSUSE), amely csak tavaly 63 millió forintból gazdálkodhatott.

Elképesztő elosztása ez a kerületi sporttámogatásoknak, még akkor is, ha tudjuk:

a látvány-csapatsportágak (röplabda, foci, jégkorong,kézilabda és vízilabda) a TAO-támogatások miatt nem vehetnek részt ezen az önkormányzati pályázaton.

Aránytalanul magas összeggel támogatja a CSUSE-t az önkormányzat a többihez képest még akkor is, ha a 40 csepeli egyesületből levesszük a látványsportágakat. Ugyanis így is marad körülbelül 30 klub, amelynek meg kell osztoznia a 10 millió forinton.

A 10 millió forint harminc egyesülettel számolva 333 ezer forintot jelent átlagosan egy-egy sportszervezetnek.

Persze azt is tudni lehet, hogy az ugyancsak kivételezett helyzetben lévő Csepeli Birkózó Club támogatása is jóval eltér ettől. A Németh Szilárd által szorosan fogott egyesület több tízmillió forintot kap az önkormányzattól évente, például edzői bérekre, ami szintén nonszensz, nem is beszélve a 4,5 milliárd forint közpénzből épülő Kis-Duna parti birkózópalotáról.

Míg a látványsportági klubok mellett működő, nagyságrendileg 30 csepeli sportegyesület támogatására tehát összesen 10 millió forintos támogatási keretet bocsát rendelkezésre az önkormányzat, addig a saját egyesületére 2018-ban 63 millió forintnyi közpénzt költött el Borbély Lénárd és csapata.

A 333 ezer forintokat meg ossza be például egy Csepeli Kajak-Kenu Egyesület, ahol a gyerekektől a felnőttekig rengetegen sportolnak, korosztályos válogatott versenyzőik vannak, illetve voltak.

Mindezek ellenére persze a fideszes városvezetők minden fronton azt harsogják, hogy ők a csepeli sport nagy jótevői. A saját egyesületüké mindenképpen. A többit, például a Csepel SC központi sporttelepének létesítményeit  a városvezetés kilencedik éve hagyja rohadni.

Forrás: 21ora.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6214687316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása