CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tetézi a bajt a csepeli utakon

2019. május 02. 05:07 - csú

metransos_vaganyzar_corvinnal_1.jpgBlogunk több alkalommal is foglalkozott a Metrans Kft gyárterületre való költözése önkormányzati támogatásának kérdésével, a cégnek a kerületi közlekedésre gyakorolt hatásával. Az alábbi linkekre kattintva két vélemény is olvasható:

https://csepeliek.blog.hu/2017/05/16/a_csepeli_gubacsi_hid-csata_a_hid_masik_vegerol_pesterzsebetrol_nezve  

https://csepeliek.blog.hu/2017/05/15/ez_a_mereg_kisiklott_a_gubacsi_hid_teljes_felujitasa_ujabb_borbely-mese_kampanyhabbal_nagy_zsufoltsa#more12504943

Szerintünk tény: az amúgy is nehéz közlekedési gondokkal (Gubacsi-híd rossz állapota, a csepeli gerincút továbbépítésének elmaradása, a gyári főútvonal megígért felújításának elhúzódása, a kétszintes Corvin csomópont hiánya, a II. Rákóczi Ferenc út HÉV végállomástól délre eső szakaszának, már szinte kezelhetetlen zsúfoltsága, az albertfalvai híd megépítésének elmaradása, a Hollandi út leterheltségének növekedése stb) terhelt csepeli közlekedési helyzetet tovább rontotta a

Metransnak a volt Csepel Művek területén való beruházása.

A teherforgalom és káros hatásai ártottak/ártanak az itt élők életkörülményeinek, fokozták Csepel észak-déli irányú közlekedési gondjait.

Az a „támogatás”, amit cserébe kapott az önkormányzat, eltörpül a sok milliárdos károkhoz, a terjedő környezeti-, közlekedési- és az itt élők emiatt is romló egészségügyi feszültségeihez képest.

Az önkormányzati vezetés ezzel kapcsolatos döntései tehát gazdaságilag és politikailag is megkérdőjelezhetők,  hosszabb távon pedig valószínűleg ártanak Csepelnek, Csepel-szigetnek, az itt élő közel 200.000 embernek.

V. A.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1614779088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása