CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kozmosz sétányi kérdések favágóknak

2019. május 30. 05:55 - csú

favagas_utan.PNGMegható, szívmelengető fotók jelentek meg a csepeli kincstári sajtóban arról, hogy Borbély Lénárd polgármester és udvartartása milyen elszánt mosollyal ültet fákat a Kozmosz sétányon. Biztos bennünk van a hiba, de a képek láttán nekünk mégis az jutott eszünkbe, hogy talán nem kellett volna feleslegesen, az ott élőket felzaklatva kivágni a lombos fákat.

Egy-két héttel korábban ugyanis ugyanez a stáb még arról zengett dicshimnuszokat, hogy milyen jó kis sportparkot fognak építeni az addig csendes környéken. A dicshimnuszok a lakók tiltakozásának hatására lehervadtak a dicső dalnokok ajkáról. A titkos előzményekről azonban már nem énekelnek semmit, a kérdésekre nem válaszolnak. Tessék mondani, ki tervezte oda, ki támogatta ottani megvalósítását, ki nem vette figyelembe az ott élő csepeliek véleményét, s ki játssza el most, hogy ő járt közbe a fővárosnál a helyszín megváltoztatása érdekében? Szerintünk

nem a csepeli ellenzék.

A Csepeli Hírmondó helyett mondjuk el: Borbély Lénárd  saját Facebook-oldalán, több mint egy héttel a fák eltávolítását követően, írta, „hogy a készülő tervek szerint, azért kezdték meg a tér átalakítását, mert ott aktív kikapcsolódási lehetőséget akarnak biztosítani minden korosztálynak”. (Szem nem maradt szárazon...) Többek között azt is leírta Borbély úr, hogy a terület a fővárosé, „”amelyet kormányzati együttműködés keretében...szeretne méltó közparkká alakítani és átadni a csepelieknek.”  (https://csepeliek.blog.hu/2019/04/26/a_lazadok_gyoztek_a_csillagtelepi_kozmosz_setanyon_a_hatalom_visszavonulot_fujt_a_fak_az_aldozatok?token=6a683f358635d3eae865eb8eb8f88180)   

Végül a tiltakozások hatására,  sürgősségi előterjesztéssel, megváltoztatták a helyszínt, a II. Rákóczi F. u.- Rakéta i.- és Tejút u. által határolt területre. Ábel Attila úr a 24.hu-nak nyilatkozva pedig azt mondta, hogy  „nem tudja ki volt a sportpark ötletgazdája.”(?!) Olvasóink elképzelhetőnek tartják, hogy a fővárosi önkormányzati vezetés nem egyeztetett a fejlesztésről a csepeli vezetőkkel?

Természetesen, a cikket jegyző T szerint, „sokan elismerő véleményüknek adtak hangot”, sőt a körzet fideszes képviselője (aki hallgatott amikor a Kozmosz sétányi tervet elfogadták), most azt mondta: „messzemenőkig figyelembe vették az itt élők véleményét”.

Az más kérdés, de erről sem esett szó a cikkben, hogy az új terület, a II. Rákóczi út hatalmas forgalmát, a környezet-, illetve levegőszennyezésre gyakorolt negatív hatásait figyelembe véve, mennyiben felel meg egy sportpark követelményeinek.

V.-A.

  

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr714839492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.05.30. 06:06:43

Amióta Németh Szilárd uralja Csepelt, azóta a józan ész nem rúg labdába itt! Majd ők tudják, mi kell nekünk, még ha beledöglünk is!
süti beállítások módosítása