CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hurrá! Németh Szilárd újra főz! Borbély Lénárd magyarázkodik

2019. június 11. 05:55 - csú

 

csepeli_hev_vegallomas_kodben.PNGA novemberi köd júniusban tovább növekszik a vágányoknál, mert most sincs szó a CSH-ban a csepeli HÉV-ről, az újból felmerült hírekről, miszerint lehet, hogy mégis  villamos lesz belőle, ígéret marad, tovább csúszik a fejlesztése. A lap a Gubacsi híd egyre távolodó felújításáról is hallgat.

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) június 5-én megjelent 12. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

A Csepeli Hírmondónál semmi nem változott. A fő célok ( az ellenzék lejáratása, a fejlesztések, a nyugdíjasok és a gyereket, továbbá a sport, minden változatban) maradtak, azonban egyre inkább Borbélyról szól már a lap aktuális rovata. No meg Németh Szilárdról, aki ismét főz. Valószínűleg nagyon elfoglalta honvédségi munkája, az ezer fős katonai egység határra történő kivezénylése vagy a Hollandi úti, közel ötmilliárdos birkózóparadicsom építés. Már-már hiányoztak több ezer forintos, a szegényebb csepeli ezreknek megfizethetetlen receptjei, de leginkább ez a „Trippa alla toscana”. Viszont ismét ő lett, egyetlen indulóként a Magyar Birkózó Szövetség elnöke. Megnyugodtunk. Azt nem tudjuk, hogy így éreznek-e az egyre fogyó csepeli birkózók.

Ugyanakkor most sincs szó a csepeli HÉV-ről, az újból felmerült hírekről, miszerint lehet, hogy mégis  villamos lesz belőle, sőt tovább csúszik a fejlesztése. A lap a Gubacsi híd egyre távolodó felújításáról is hallgat. A CSH most sem közölte az Állami Számvevőszéknek a lap tulajdonosát és kiadóját érintő elmarasztalásait, nem reagált a lap több tízmilliós önkormányzati támogatását és az egyoldalú tájékoztatás közötti összefüggéseket feszegető írásokra. Ismét, mint tavaly, elhallgatta a Fővárosi Választási Bizottság lappal kapcsolatos újabb elmarasztaló döntését. Nem jutott hely a közvéleményt hónapok óta foglalkoztató kérdésekre sem: csökken a kerületi lakosság száma, romlanak a megélhetési viszonyok, nőnek a kerület közlekedési, környezetvédelmi gondjai, csökken a Kis-Duna-parti zöldövezet.

Véleményünk a cikkekről:

1) Borbély Lénárd polgármester: „megépítjük mi magunk”

Elképesztő ami a csepeli strand felújítása körül történik. Előbb kiderült, hogy nem tartható a határidő, majd, Borbélyék szerint, a cég „váratlanul levonult” a területről, most meg a kivitelezők azt állítják, hogy szó sem volt levonulásról, „munkatársait biztonságiakkal záratták ki a munkaterületről.” https://24.hu/belfold/2019/06/07/csepeli-strand-borbely-lenard/  Vajon ki hazudik? A cég Csepelhez kötődő ügyvezetője, vagy…? Emlékszünk, hogy 2010-es hatalomátvételük után, az alakuló ülés napján, minden értesítés nélkül, szintén biztonságiakkal „vették be” az akkori CSEVAK Zrt. épületét, megalázó módon kizárták a munkahelyükről a munkatársakat, s mindent lefoglaltak.

Borbély úr, aki akkor még csak frakcióvezető volt, most polgármesterként mondja a magáét. „Két év alatt összesen közel nyolcszázmillió forintot fordítanak strandfejlesztésre” - mondta a Csepeli Hírmondónak. Majd közli azt is, hogy „szerencsére eddig egy fillért sem fizettek ki a cégnek.” Érdekes szerződés lehetett.

Egyébként a strand 2012. október 1-től való bérlése óta legalább ugyanennyit fordított az önkormányzat a fővárosi (2017. január 1-től megemelt) bérleti díjakra, a víz átvételi szerződésekre, a karbantartási, felújítási feladatokra, a fedett sátortetős uszoda megépítésére, a rezsi költségekre, a dolgozói bérekre. Sőt „ a két ütemben tervezett felújítás első szakasza 2018. áprilisára készült el, mintegy 220 millió forint értékben.”

Mint a cikkből kiderült, most már 800 milliót akarnak fejlesztésre fordítani, amit levonnak majd a „bérleti díjból”. Mekkora lehet a bérleti díj, ha ekkor összeget levonhatnak belőle?

Két éve azonban csak 700 milliós felújítást tervezett az önkormányzati vezetés. Hogyan lett a hétszázból nyolcszáz?

Bár Csepelen sohasem felelős az önkormányzat semmiért, mégis megkérdezzük: ki a felelős a kialakult helyzetért? Felkészültek az ezt következő perekre vagy mindenért a vállalkozó a felelős? Ha valóban csak a vállalkozó „trehány hozzáállása” az oka mindennek, akkor miért őt választották, milyen garanciákat kértek és kaptak a szerződés megkötésekor, a beruházásért felelős Csepeli Városgazda műszaki ellenőre hogyan kísérte figyelemmel a beruházást? Mekkora anyagi veszteség éri az önkormányzatot a vállalkozó levonulása miatt? Vagy tudomásul veszik, mint a felújításért felelős Csepeli Városgazda Zrt. esetében, amely 2016 óta ~ 184 %-kal(!) növelte veszteségét, de a vezérigazgatónak rendre kifizetik a milliós éves prémiumokat?

Reméljük, hogy a következő képviselő-testületi ülésen a Városgazda Zrt. vezérigazgatója részletesen beszámol az okokról, a felelősökről, illetve a fiaskó rendezésének lehetőségeiről és költségeiről.

Az interjú második részében TK szó szerint idézi Borbélyt: „Ne legyenek kétségeink: ha visszajönnének a szocialisták, a teljes Kis-Duna-partot beépítenék lakóparknak. A csepeliek érdekei helyett őket mindig is a nagy üzleti lehetőségek foglalkoztatták.” A polgármester  lenézi az embereket. Azt hiszi, bedőlnek a kampányszövegnek. Talán el kellene merengenie az EP választás eredményén: a választópolgárok 58 %-a nem a Fideszre szavazott! Ráadásul a legutóbbi, 2014-es polgármester választáson, bár nyert, csak a szavazók 47,1 %-a, azaz a választópolgárok kevesebb mint 20 %-a adta rá voksát.

 „A napközis tábor most újra a gyerekeké lesz” - folytatódik a sikersztori. Örülhetnénk a bejelentésnek, ha mindez, illetve a mellette megvalósuló nagy méretű labdarúgó pálya, a hozzá tartozó létesítményekkel együtt, nem a part fáinak jelentős kivágásával járt volna. Ugyanezt eredményezte a Hollandi úti másik fideszes beruházás, a birkózócsarnok, a birkózó akadémiával, a vendégházzal, a parkolókkal együtt. Ezen fejlesztések miatt valószínűleg egyre nagyobb lesz a forgalom a Hollandi úton, ami nem biztos, hogy javítja majd az ott élő csepeliek életkörülményeit, akik 10 éve még tüntettek egy lakópark megépítése ellen.

2) Milyen fejlesztések várhatók a Tejút utcában?

„A programra Borbély Lénárd polgármester és Balogh Ernő önkormányzati képviselő is kilátogatott” - olvashattuk a cikk végén. Nem tudhattunk viszont arról semmit, hogy a lakossági fórumra kilátogató polgármester és az önkormányzati képviselő felé hangzottak-e kérdések, vélemények, javaslatok, ha igen mit válaszoltak, vagy csak kilátogattak, mert fontosnak tartották, hogy megmutassák magukat, mint akik fontosnak tartják a lakossági fórumok látogatását. Az emberi, lakossági kapcsolatok, a nyílt viták felvállalása, a Krizantém utcai park fáinak kivágásáért való elnézés kipipálva, a lakossági fórum megtartása pedig nem az ő feladatuk volt.  

3) Folytatódik az ellenzéki pozícióharc

Szerintünk meg folytatódik a pártlappá silányított Csepeli Hírmondó további kirekesztő, bíróságok által is elítélt, pénzbírságokkal sújtott szerkesztési stratégiája. Meg sem kérdezték az ellenzék képviselőit, legfőbb hírforrásuk továbbra is az Ábel Attila alpolgármester által tulajdonolt fideszes hírblog, a csepel.info. Ezeket a politika írásokat rendre TK jegyzi, aki Borbély Lénárd közvetlen munkatársa a Polgármesteri Kabinetben. Szerzőnk most még a teljesen hiteltelen Ábel Attilát is „beemelte” a cikkbe, aki gátlástalanul felmondja a fideszes mantrát, hogy ezeknek „egyetlen programjuk,  hogy mindent tönkretegyenek, bezárjanak, ami az elmúlt kilenc évben történt.” Van, aki még hisz neki?

4) Kiesett a Csepel FC

Idézzük a hírt:

„A Sárvár csapatával játszott döntetlennel immáron az NBIII-ból is kiesett a Takács Krisztián    MSZP-s politikus által menedzselt és korábban oly nagy hagyományokkal rendelkező Csepel FC labdarúgó csapat.”

A hír mellé elhelyezték Takács Krisztián arcképét, egy MSZP-s logóval. A fideszes önkormányzati vezetés, élén Németh Szilárddal, majd Borbély Lénárddal, kilenc éve nem tett, nem tesz semmit a nagy hagyományok ápolásáért, fennmaradásáért. Ugyanakkor sokat munkálkodtak a klub ellehetetlenítésén, amelynek során még a Csepeli Hírmondót is felhasználták. Az arcképre elhelyezett MSZP-logo is jól bizonyítja politikai szándékaikat.

További kimaradt események:

Június:

2.

Pedagógusnap.

3.

Újabb állampolgári eskütétel volt a Polgármesteri Hivatalban.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9114885338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása