CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kik voltak a lebukott csepeli holt lelkek valódi feltámasztói?

2019. augusztus 06. 05:57 - csú

polt_peter.jpgPolt Péter a csepeli választási feltámasztott holt lelkekről: "a nyomozás befejezésének időpontja jelenleg nem határozható meg." És október 13-án jön az önkormányzati választás. Addig büntetlenül közöttünk bolyonganak majd a tavaly márciusi-áprilisi holt lelkek feltámasztói?

Az eddigi legdurvább kamupártos csalásra derülhet fény Csepelen címmel még 2018. március 19-én közölt írást a 24.hu.  Arról számolt be, hogy - az ország több településéhez hasonlóan, de itt sokkal nagyobb mértékben - csekkolták az egyéni jelöltek ajánlási íveit. A választási bizottság gyanúja szerint a 45 aspiráns fele csalt.

A csepeli szocialisták bejelentését kivizsgálva  a választási bizottság akkor határozatában rögzítette, hogy csalásra utaló adatokra bukkant, és a választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával feljelentést tesz a BRFK-nál. Ahogy a dokumentum fogalmazott, 23 jelölő párt ívein „az ellenőrzött ajánlások között elhunyt személytől származó ajánlás található”.

Dagad a kamupártbotrány - tette hozzá Nagy József, a 24.hu  tudósítója, de aztán a választások után, az újkeletű magyar hagyományoknak megfelelően csend lett, mély csend.

Nem rég, ugyancsak a 24.hu arról számolt be arról, hogy 

a szocialista Bangóné Borbély Ildikó újra a legfőbb ügyészt kérdezte arról, hol tart a tavalyi csepeli holt lelkek ügyében a nyomozás. Az ellenzéki politikus felidézte, a helyi választási bizottság határozata szerint

23 jelölő szervezetként nyilvántartásba vett párt ajánlóívein szepeltek elhunytak. 

Mint írta, a hírek szerint ilyen durva csalásra alig volt példa a tavalyi országgyűlési választáson, a helyi választási bizottság sem hagyhatta szó nélkül: ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a 23 jelölő szervezettel összefüggésbe hozható hamis ajánlások miatt.

Polt Pétertől idén tavasszal Bangóné azt a tájékoztatást adta, hogy az eljárás vizsgálati szakaszában már több embert gyanúsítottként hallgattak ki, okiratokat foglaltak le.

Mivel a választási bizottság feljelentése óta már csaknem másfél év telt el, Bangóné újra rákérdezett, holt tart a büntetőeljárás.

Mi a nyomozás jelenlegi határideje? Mikor várható vádemelés?Milyen egyéb nyomozási cselekményeket végeztek 2019. március 1-je óta a hatóságok?

Polt Péter szerint szerint nyomoznak, de érdemben nem tudni, meddig.

Azt írta, hogy

a választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmény miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán indult nyomozás – vizsgálati szakban – folyamatban van.

A nyomozás törvényes határideje 2020. március 29-e, de

a nyomozás befejezésének időpontja jelenleg nem határozható meg.

Március elseje óta voltak folytatólagos gyanúsítotti kihallgatások, tanúkihallgatások, illetve írásmintákat is vettek fel – közölte a legfőbb ügyész.

Forrás: Farkas György 24.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3314983544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása