CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel beteg ügyei

2019. augusztus 14. 05:25 - csú

sztk-legi_felvetel_es_ez_az_ok_1.PNGFelülről bizony jól néz ki, amit az elődök a jelenlegi csepeli városvezetőkre hagytak. Közelebbről azonban nem rózsás  a kép. A kerületi egészségüggyel együtt gyógyulásra, gyógyítókra vár az egykori SZTK-ban folyó ellátás is...

Csak tessék figyelni a csepeli papagájkommandót. Árulkodók az elterelő akciói. A Csepeli Hírmondóban két oldal szólt, az egyre romló egészségügyi ellátást eltakaró, elhallgató látszattörekvésekről. Egy csillagtelepi szűrési akció alkalmából egy fideszes képviselőnek  kampányoltak.

Ha nem politikai kampányra használják, akkor van jelentősége a szűréseknek, a kisebb fejlesztéseknek, de a betegellátó rendszer egészét ez nem állítja a szükséges növekedési pályára. Vissza kell tenni az egészségügy ellátó rendszerbe, a kormánynak és a helyi önkormányzati vezetésnek is, amit az eltelt kilenc év alatt kivontak az ágazatból, és újra kell gondolni, szakmai és nem politikai alapon, a rendszer működését, működtetését.

Az nem fogadható el, hogy

folyik a sikerpropaganda, miközben a kormány a jövő évi költségvetési tervekben a GDP 4 %-át kívánja csak az egészségügyre fordítani, a 2010-es 4,6 %, s a 2017-es EU átlag 7 % helyett, míg Csepelen az egészségügyi szolgálat kilenc évvel ezelőtti önkormányzati támogatásából ~ 300 milliót vontak ki. Elképesztő. Lásd: https://csepeliek.blog.hu/2019/07/31/buveszkedessel_leplezik_a_csepeli_egeszsegugy_jelentos_megroviditeset#more14982068      

Szóval, lehet bűvészkedni, elhallgatni a problémákat, lehurrogni a kritikusokat, a másképp gondolkodókat, elzárni a megszólalás lehetőségét az ellenzéktől, de a Patyomkin falu dekoratív - politikai kampányra használt szűrős - falai csak eltakarják a valóságot. Mögötte ott van Csepel szőnyeg alá söpört,  egyre súlyosabb hiányosságokkal küzdő,  a  gyógyításra váró, beteg egészségügye.

V-A

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6714992642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása