CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mégiscsak a csepeliek érdeke szerint fog felépülni az új Duna-híd?

2019. december 05. 05:55 - csú

galvani_hid_albertfalvai_hid_-nyomvonalterv_iho_5.jpgA főváros új vezetői felébresztették Csipkerózsika-álmából a Csepelt érintő új Duna-híd kérdését. Az október 13-i önkormányzati választás  előtt úgy látszott, hogy eldőlt minden, az elvetélt olimpiai tervekre kacsintó, a  csepeliek által pokolba kívánt, tömegközlekedési összeköttetés nélküli Galvani-hidat építi meg az Orbán-kormány a csepeli belváros közlekedési zsúfoltságát jelentősen mérséklő albertfalvai Duna-híd helyett. 

Az RTL Híradójának tegnap esti riportjából azonban kiderült, időnként felcsillan a remény, hogy a csepeliek is jól járhatnak, amikor a józan ész is szerephez jut, ha...

Pongrácz Gergely, a Magyar Közlekedési Klub szakértője és Balogh Samu, Karácsony Gergely főpolgármesteri kabinetjének vezetője elmondta, jelentős szakmai érvek szólnak az Albertfalvai Duna-híd megépítése mellett. Lehetőséget látnak a tervezett híd helyszínének megváltoztatására.

A kormány reagálásában meglepődni méltóztatott, amikor

szembesült a fővárosi elképzeléssel. Az RTL Klub Híradójának riportere ugyanis megkérdezte a miniszterelnökséget is, ahonnan - mondhatni a szokásoknak megfelelően - senki sem volt hajlandó nyilatkozni, de annyit azért üzentek "Meglepődtünk". Szerintük "a szakma" egyetért abban, hogy a Galvani-hídnak kell először megépülni.

Az RTL riportjában azon jól látható és hallható, hogy van más, megalapozott szakmai vélemény aaz Alberfalvánál épülő Duna-híd mellett, és az új fővárosi vezetők hajlandók a csepeliek által ősidők óta várt módosításra. A tisztességes szándék eddigi kormányzati fogadtatásának ismeretében azért a pezsgőbontással még várni kell Csepelen...

Addig is tekintsék meg az RTL Klub Híradójának két perces, reménykeltó riportját:

anzágo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5215338694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása