CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kommunikációs csőd Csepelen koronavírus ügyben? Ne óvodás fokon szervezzék a tájékoztatást!

2020. március 16. 05:59 - csú

abel_attila-1_2.jpgÁbel Attila alpolgármesternek és főnökének, Borbély Lénárd polgármesternek most nem a krumplit kellene osztogatni kegyből, hanem kötelességből és a fizetésért a koronavírus miatti információt eljuttatni minden csepelihez, de legalább azokhoz, akiknek az élete múlhat a tudni valókon...

Felháborító! A csepeli önkormányzat vezetői nem tartják be a kormány állandóan hangoztatott álláspontját, miszerint a koronavírussal kapcsolatos kommunikációban rendkívül fontos az ügyek politikamentes kezelése. Hogy honnan veszem?

A várható óvodabezárások miatt megnéztem a csepel.hu-n, az önkormányzat hivatalos honlapján közölt híreket, tájékoztatókat. Vasárnap estig ott semmi hír nem volt arról, hogy tervezi-e a helyi vezetés a csepeli óvodák, bölcsődék bezárását. Nem létezik, mondom magamnak. Gyorsan „rámentem” a polgármester saját facebook oldalára, majd a csepel.info c. hírblogra, amely a fideszes alpolgármester és baráti körének érdekeltsége, s maga az alpolgármester is részt vesz a szerkesztésében. 

Borbély úr, többes szám első személyben, azaz királyi többesben, közli (III. hó 14-én, pénteken, valamikor késő este), hogy a „következő fontos döntéseket hoztuk”, majd ismerteti azokat, többek között, hogy a csepeli óvodákban és bölcsődékben „hétfőtől kezdve rendkívüli szünetet rendelnek el.” Ezt követően számos egyéb intézkedésről tájékoztatja a facebook oldalát olvasókat. Nem a csepelieket, bár tájékoztatója Tisztelt Csepeliek!- kel kezdődik! Ezek szerint Ő úgy tudja, hogy mind a 72.000 csepeli fenn van a facebook-on. Rosszul tudja. 

A csepel.info, amelyet szintén nem olvas minden csepeli, már arról is írt, III. hó 14-én, 22:56 órakor, hogy „szombaton este ismét rendkívüli ülést tartott a csepeli önkormányzat vezetése”. Ezt követően elolvashatjuk „Borbély Lénárd polgármester közleményét” (ezek szerint Borbély közleményt írt, nem tájékoztatót), amelyet a polgármester facebook oldaláról vettek át, s amelyből ismét megtudhattam, hogy hétfőtől bezárják a csepeli óvodákat és bölcsődéket. 

Elképesztő politikai arrogancia. Az önkormányzat, közpénzből fenntartott hivatalos honlapján, a csepel.hu-n, nem közlik a csepeli tízezreket érintő fontos döntéseket, ugyanakkor a facebook-ot és egy jobboldali fideszes hírblogot használnak fel további tájékoztatásra, ami egyébként önkormányzati kötelesség, s az önkormányzat hivatalos fórumain kellene legelőször közölni. Tudom, a kormány és a kormányfő koronavírus ügyi tájékoztatója sem mentes a politikai felhangoktól, s azzal is tisztában vagyok, hogy így működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere. 

Az urak képtelenek váltani. Pedig kellene! Uraim! Egészségünk, életünk a tét. Nem kellene már felnőni a feladathoz, megérteni, hogy ez aztán igazán nem hatalmi kérdés. Apropó kérdés: meddig hagyjuk, hogy így menjenek a dolgok?

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6215524166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása