CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Alattvalók nélkül a hatalom féleszű óriás: harc a vírussal a spájzban

2020. május 07. 04:24 - csú

tiborcz_istvan_orbannal_3.PNGÉs, hogy el ne felejtsük, kormányzó urunk a végletekig puritán ember, saját bevallása szerint szalonnán, kolbászon és vörösboron él, vendégeit a spájzban fogadja, ki-ki előveszi a bicskáját, farigcsálnak valamennyit a sonkából, elmajszolják, hozzá házilag főzött kisüstit fo­gyasztanak, ahogy ez nálunk, egyszerű magyar embereknél, mindig is szokásban volt, főleg az ilyen járványos időkben, amilyen a mostani. Kormányzó urunk természetesen ilyenkor is, még ott a spájzban is har­col a vírus ellen, csapásokat mér rá, erejét gyöngíti, a küzdelem ki­menete pedig nem lehet kérdéses.

Rá is pillantottunk a valós idejű sta­tisztikákat közlő Worldometer koronavírus-oldalára, ahol persze igen sokféle adat található, mi ezek között a magunk esze szerint próbál­tunk rendet vágni. Munkahipotézisünk szerint a cél a fertőzött szemé­lyek meggyógyítása már csak azért is, mert

alattvalók nélkül a hatalom féleszű óriás, vagyis minél több túlélő jut egy áldozatra, a kép annál szívderítőbb. Lapzártánk napján reggel nyolc körül ez a szám Albániá­ban 14,6, Moldo­vában 9,3, Észak-Macedóniában 8,2, Szerbiában 7,6, Romániában 4,9, Ukrajnában 4, Bulgáriában 3,7.

Magyarországon 1,8.

Ez utóbbi eredmény az albán, a moldovai vagy az észak-macedó­niai adathoz képest szerénynek látszik, sőt még a bolgárhoz viszonyít­va is, Magyar­ország azonban erős és büszke ország, nem méricskéli önmagát má­sokhoz. Ha realisták vagyunk, az 1,8 túlélő óriási teljesít­mény abban az államban, amelyben az egészségügy, mint kormányzati preferencia, az utóbbi tíz évben messze a postagalamb-tenyésztők hely­zetének javítá­sa után következett, ha következett egyáltalán, de törté­nelmünk ko­rábbi szakaszaiban se járt sokkal előbb.

Az 1,8 túlélő a mi diadalunk, legyünk rá büszkék.

VÁNCSA ISTVÁN (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1615666214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása