CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A lövés sem volt képes megfékezni Csepelen az Almafa utcai őrjöngő pitbullt, áldozatai már gyógyulnak

2020. május 23. 09:30 - csú

tajkep_harapas_es_loves_utan_haros_pittbull_-2020-05-23.jpgHárosi tájkép a harapások és a lövések után. Innen szökött ki a pitbull.Társa most rövid láncon...

haros_pittbull_meglott_megmutottek.PNGA megvadult ebet orvoshoz, majd sintértelepre vitték / Fotó: Bors - Facebook

Csak a kukához lépett ki a házból az a csepeli kislány, akire egy kutya támadt rá csütörtök délután az Almafa utca végén. Timi (12) állapota súlyos, az édesanyja folyamatosan mellette van a kórházban - írja a Blikk.hu

– Nem voltam itthon, amikor a támadás történt. Timike hátsó combját harapta meg az a pitbull – mutatta meg magán Deme Zoltán, Timi édesapja. – Egyelőre nem tudjuk, hogy maradandó lesz-e a sérülés. Előfordult, hogy ez a kutya a társával együtt szökött ki a szomszédtól, de a láncuk összeakadt, és a kerítésnél tovább nem jutottak.

Az apa a Blikknek azt mondta, hogy a támadó keverék kutya gazdájának többször szóltak már a környéken, hogy erősítse meg a kerítést, de semmi nem változott.

A kiszökött eb annyira megvadult, hogy

a kislányon kívül egy 16 éves kamasz lányt és édesanyját is megtámadta, ám ők könnyű sérülésekkel megúszták a támadást.

– A rendőrök hamar a helyszínre értek, csak ennek köszönhető, hogy nem fajult el a támadás – mondta a szomszédban élő Imre bácsi, aki maga is gyakran látta a megvadult négylábút szabadon. – Még a teherautónak is nekiugrott olykor-olykor, amikor kiszabadult, nem is csoda, hogy le kellett lőni!!

Itt, az Almafa utcában harapta meg a kutya előbb a szomszéd kislányt, majd az utcán közeledő anyát és lányát is / Fotó: Fuszek Gábor

Itt, az Almafa utcában harapta meg a kutya előbb a szomszéd kislányt, majd az utcán közeledő anyát és lányát is / Fotó: Fuszek Gábor

A rendőrök ugyanis, akiket a mentők értesítettek, szintén veszélybe kerültek, hiszen a kutya gondolkodás nélkül nekik ment. Az egyik rendőr négy lövést adott le, de a kutya nem pusztult bele a golyóba: elrohant és órákig bujkált. Később az újpesti Állatmentő Liga munkatársai fogták be az addigra megnyugodott állatot.

– Elvittük orvoshoz, a sebét ellátták, nem életveszélyes – mondta Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője, hozzátéve: hivatalos megfigyelésre a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság ebrendeszéti telepére kerül az eb.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés gyanúja miatt indított eljárást a kutya gazdája ellen.

Forrás:Bors és Blikk

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7815713460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása