CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jelentés a frontról: álló háború még élő karakterekkel...

2020. augusztus 25. 03:07 - csú

marabu_karaktergyilkossagok_valasztas-2019-09.PNGCskádár Péter írja az Új Népszabadság című blogban:
>Mint tudjátok, Borsod-Abaúj-Zemplén megye egy részében időközi választás lesz október 11-én. Ugyanis az eddigi parlamenti képviselő, a fideszes Koncz Ferenc, közlekedési balesetben meghalta magát. (Voltak, akik már várták ezt a pillanatot, mert az ember olykor az utca teljes szélességében vezette a járművét; s vannak olyan vegyületek, amelyek még ennél is szélesebbre veszik a figurát, csak az utca ezt nem tudja.) Ez egy olyan körzet, amelybe három nagyobb város és 48 kisebb-nagyobb falu tartozik.A választásnak formálisan nincs tétje, A Fidesznek stabil kétharmada van, de szimboleumikusan elveszítheti, ha nem az ő jelöltje győz. Ha az ellenzéki egyközös – aki jelenleg még a vérnáci Bíró László – győz, akkor ez bátoríthatja az ellenzéki pártokat.

Ha pedig valaki más, akkor jön a naugye. Naugye van akkor is, ha az egyközöst szárnyalja túl valaki más.Szombaton lehetett jelentkezni az ajánló ívekért. Eredetileg hét, de már csak hat jelölt próbálkozik azzal, hogy összegyűjtse a megfelelő számú aláírásokat.

A Fidesz jelöltje az elhunyt pasi leánya, Koncz Zsófia. Szinte biztos, hogy neki már szombaton összejött a szükséges számú ajánlás, mert a Fidesz Kubatov-listával, nagy apparátussal, jól szervezetten dolgozik. Annak ellenére biztosan indul a választáson a Zsófika (így nevezik őt a nyuggerek), hogy az egyik faluban állítólag Koncz Zsuzsának gyűjtöttek ajánlásokat. Hülyék mindenütt vannak.

A vérnácival van egy kis gond. Ugyanis a közelmúltban tisztet újított a Jobbik, de ennek eredménye még nem került föl hivatalosan a bíróság honlapjára, és a Fidesz szerint a Jobbik nem jelölhetett volna senkit. A Jobbik nevében ugyan Gyöngyösi Márton, a parlamenti zsidó képviselőket egykoron (már nem, jaj, minek emlékszem) listázni akaró alelnök írta alá a némely pártok mutyiját, s neki folyamatos az aláírási joga, de mert újraválasztották a Jobbik vezetőségét, a Fidesz szerint nincs ez így jól. Az illetékes választási bizottság hamarost dönteni fog, de a döntés – bármi is lesz – megfellebezhető. (Állítólag már hetekkel ezelőtt figyelmeztették az egyközös pártokat, hogy necces a helyzet, de tojtak rá.)

Ha a választási bizottság úgy dönt, hogy a vérnáci nem lehet olyan egyközös, akit a Jobbik is jelölt, akkor nemcsak arról van szó, hogy minden kampányanyagot újból kell gyártani, hogy a szavazólapon nem szerepelhet a Jobbik emblemája (a szóróanyagokon támogatóként szerepelhet), hanem arról is, hogy az un. demokrata pártok jelöltje a Jobbik embere, aki viszont jobbikosként nem indulhat.

A harmadik induló független, de az ISZOMM és három civil szervezet támogatását élvezi. Tóth Ádámnak hívják, 30 éves, vállalkozó, a vendéglátóiparban nyomul, és a szerencsi tévében főzőcskés műsora van – vagy volt. Kellemes megjelenésű fazon, Szerencsen és környékén sok fiatal ismeri őt, az édesapját nemkülönben aki korábban rendőrkapitány volt. Gondoltam, segítek neki egy kicsit, így aztán tegnap én is megszálltam Szerencs és környékét. Nekem viszonylag egyszerű volt Sárospatakról odamávoznom, de volt, aki Budapestről, volt, aki Székesfehérvárról érkezett.

Miután megkaptuk, hogy kinek melyik lesz a területe, elsőként azt a pékséget vettük be, amelyik a főutcán van, és isteni sós perecet meg brióst mérnek benne. A többi finomságot nem állt módomban megkóstolni, mert menni kellett gyűjteni. (Boltban nem gyűjtöttünk, azt tilos.) Az én és a barátom első körzete egy társasházi környék volt. Azzal szerintem senki nem számolt, hogy a népek 60-70%-a nincs otthon a hosszú hétvége miatt, ahogy azzal sem, hogy egy csomó ember csak bérlő, nem itt van a bejelentett lakása. Már itt kiderült, hogy a maradék túlnyomórészt a Fideszre, kisebb részt a vérnácira, és leginkább senkire nem fog szavazni, mert elege van az egész politikából.

Ez utóbbit tapasztaltuk a második, családi házas körzetben is, ahol azért egy kicsit jobb volt a helyzet. Itt inkább az okozott nehézséget, hogy általában nem volt csengő. Az egyik nő oly kedvesen mosolygott rám, hogy biztos voltam benne: elragadó személyiségem okán alá fog írni. Ezzel szemben arról beszélt, hogy ő már választott: Jézust választotta, s a Bibiliában írva vagyon, hogy ne bízz az emberekben. Hogy bennem miért bízott mégis, nem tudom, mert alá semmit nem írt, viszont meghívott a jehovista gyülekezetbe.Egy másik nő már-már aláírt volna, de mondta, hogy előbb megkérdezi a férjét. Aztán jöttek mindketten aláírni.

A harmadiknál pont fordítva volt. Miután aláírt, láttam, hogy közben megérkezett a férje, és kértem, hogy szóljon neki. Legyintett, hogy jobb, ha békén hagyják. Érdekes, hogy a pasik kevésbé álltak kötélnek, mint a lányok. Koradélután ömleni kezdett az eső, így visszatértünk a főhadiszállásra. Én olyan finom töltött kápit régen ettem már. Valószínűleg a kapros fűszerezés tette pikánssá. Azon nem lepődtek meg, hogy alig több, mint tucatnyi ajánlást gyűjtöttünk, mert a két legellenállóbb helyre küldtek minket. Naná, hogy az őslakosok lefölözik a tutit! Tegnap a szükséges ajánlásoknak valamivel több, mint a fele volt meg, és még van 12 nap. A többi indulni kívánóról semmit nem tudok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1616174896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása