CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Jedlik diákjai még a 2023-as tanévkezdésig sem tudnak visszatérni a Táncsics Mihály utcai épületbe?

2020. december 01. 00:02 - csú

jedlik_gimi_9.PNGIdén decemberig  még az ötmilliárdos felújítás tervei sem készülnek el? A jedlikes diákok már 2019 szeptembere óta ideiglenes helyszínen tanulnak, ami azonban túlságosan szűkös számukra. Nem csoda tehát, hogy nagyon sok diák, szülő, tanár, csepeli érdeklődő vár információkat az előrehaladással kapcsolatban...

Hol tart a  Jedlik Ányos Gimnázium felújítása? Erre az egyszerű kérdésre Csepel jelenlegi vezetőitől és Németh Szilárdtól napjainkban hiába várjuk a választ. Kovács Dávid Attila, a csepeli önkormányzat független képviselője ebbe a helyzetbe nem nyugszik bel. A saját közösségi oldalán a következőket írta:

A Jedlik ügyében számos megkeresést kaptam az elmúlt hetekben, hónapokban, hisz jelentős csúszásban van a projekt. A kormány még 2017-ben ítélt meg 5 milliárd forintot a rekonstrukcióra, ám idén decemberig ezek szerint még a tervek sem készülnek el. A diákok 

ideiglenes helyszínen tanulnak már 2019 szeptembere óta, ami azonban túlságosan szűkös számukra. Nem csoda tehát, hogy nagyon sokan várnak információkat az előrehaladással kapcsolatban.

Hosszas kutakodás után találtam egy szerződést a BMSK Zrt. és Csepel Önkormányzata között, amely szerint a cég vállalta a Jedlik Ányos Gimnázium fejlesztése, bővítése, rekonstrukciója című beruházás lebonyolítói, tervellenőri és műszaki ellenőri feladatainak ellátását. A szerződést november 4-én töltötték fel az Önkormányzat honlapjára, de szeptember 24-én írták alá. Aznap egyébként képviselő-testületi ülésünk volt, de erről senki sem szólt.

A szerződés szerint a vonatkozó tervezési munkálatok befejező időpontja 2020. december 31., a kivitelezés, azaz a Gimnázium épületének felújítása 2021. január 1-jén fog elkezdődni. A tervezett befejezési határidő pedig 2023. első negyedév.

Ebből számomra úgy tűnik, hogy a Jedlikbe járó diákok a 2023 szeptemberi tanévkezdésig nem fognak tudni visszatérni a Táncsics Mihály utcai épületbe. Ám ezzel kapcsolatban, megerősítés végett Jegyző úrhoz fordultam. Amint választ kapok, természetesen azonnal közzé fogom tenni.

Kovács Dávid Attila

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1216295894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása