CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel polgármestere nem tudja vagy (valami miatt) nem akarja megvédeni a csepeli érdekeket?

2021. január 26. 00:02 - csú

borbely_lenard_szegyelli_magat_lehajtott_fejjel_1.PNGVan ok a szégyenkezésre. Van min elgondolkodni a polgármesternek. Az ígérgetések ellenére ugyanis valószínűleg végleg megszűnik a csepeli HÉV jelenlegi nyomvonala és még évekig pótló-buszozhatunk a Boráros térig, s majd valamikor, átszállással vagy anélkül, új nyomvonalon jutnak el a csepeliek Budapest központjába. A kérdés csak az, mit szólnak mindehhez a csepeliek? 

Hosszas hallgatás után két csepeli önkormányzati fórum is foglalkozott a csepeli HÉV ügyével. A  legutóbbi CSH pár soros hírben ismerteti Borbély Lénárd polgármester tavaly novemberi(!), az illetékes miniszternek írt levelét. Blogunk ezzel kapcsolatos véleménye itt olvasható:

https://csepeliek.blog.hu/2021/01/15/gerincut_helyett_gerinctelenseg_es_hablaty_csepelen_kozpenzen#more16388222 

A csepel.hu - ban  pedig megpróbálták megmagyarázni megmagyarázhatatlant, vagyis a jelenlegi áldatlan  helyzetet.  A magyarázkodás bevezetőjébe ez olvasható: „Borbély Lénárd

csepeli polgármester közben többször is világossá tette: számára az itt élők érdekei az elsők.”

Mi is többször  tettük világossá, hogy számunkra is a csepeliek érdekei az elsők, ezért sokszor leírtuk: nem tartjuk elfogadhatónak a kialakult helyzetet. A csepeliek többsége sem. A végzett munkát az eredmény minősíti:

A polgármester és csapata nem tudta megvédeni a csepeli érdekeket, sem a szakma, sem a politika budapesti és országos vezetése, prominensei, vezetői körében. Úszott az árral, nem tudta felsorakoztatni, egységes, kiállásra bírni, ebben a kérdésben sem, a csepeli embereket, sem az ellenzéket, sem a civil szervezeteket, sem a társadalmi és gazdasági szervezeteket.

Az eredmény: az ígérgetések ellenére valószínűleg végleg megszűnik a csepeli HÉV jelenlegi nyomvonala és még évekig pótló-buszozhatunk a Boráros térig, s majd valamikor, átszállással vagy anélkül, új nyomvonalon jutnak el a csepeliek Budapest központjába. A kérdés csak az, mit szólnak mindehhez a csepeliek? 

Közben dr. Szabó Szabolcs Csepel megválasztott országgyűlési képviselője petíciót indított a csepeli HÉV visszaállításáért. 

https://21.kerulet.ittlakunk.hu/kozlekedes/210112/peticio-indult-csepeli-hev-kozlekedes-visszaallitasaert  

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8716398394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása