CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli törvénysértés után végre itt a nyilvánosság! Ki a felelős a késésért?

2021. február 03. 00:03 - csú

gyarapodo_vagyon_vagyonbevallas_penzszamolas.jpgA kerületi önkormányzati vagyonnyilatkozatokból  kiderült: a takarékosság válságos időkben igen fontos. Különösen annak, akinek van miből. Vajon ön hány milliót tudott félretenni bankban vagy másutt fialtatni ebben a vészterhes időszakban?

Mulasztásos törvénysértésben volt a csepeli önkormányzat, tegnap 14:44  óráig. Az érvényben lévő törvények alapján ugyanis január 31 – éig nyilvánosságra kellett volna hozni a polgármester, az alpolgármesterek és a képviselők vagonnyilatkozatait.

A csepel.hu-n, ahol 2013-ig minden év januári dátummal, majd felváltva, december, január, február dátummal kerültek közzétételre az éves vagyonnyilatkozatok https://csepel.hu/onkormanyzat/vagyonnyilatkozatok , most február-2-án, a fent jelzett időpontig nem hozták nyilvánosságra a testület tagjainak vagyonnyilatkozatait. (A vagyonnyilatkozatokat ismertető oldalon viszont 2021. január szerepel!?) Ami azért is érdekes, mert pl. a fővárosi önkormányzat – saját honlapján – , nyilvánossá tette a főpolgármester, a közgyűlés tagjai, a nem képviselő bizottsági tagok, köztük Borbély Lénárd január 27-én kiállított vagyonnyilatkozatát is. https://budapest.hu/Lapok/Kozgyules/Vagyonnyilatkozatok.aspx 

Mi az oka, hogy Borbély Lénárd nem tartotta/tartatta be a törvényi határidőt? Talán félt attól, hogy magyarázkodnia kell? Nem tudom. Mint ahogy azt sem, ha január vége felé leadta nyilatkozatát a fővárosi önkormányzatnak, helyben miért nem adta át azt a csepel.hu-ért felelős munkatársának? Nem egy épületben dolgoznak? 

Egyébként nem szokásom mások zsebében turkálni, azonban azt – mivel polgármesterről van szó –, megjegyzem, hogy a polgármesternek jó éve volt a tavalyi. Míg 2019-ben csak 4,8 milliós tartalékkal/pénzintézeti számlaköveteléssel rendelkezett, ez 2020-ra már 13,5 millióra nőtt, amiből ~ 1 milliót tesz ki a pénzintézeti számlakövetelés, a többit más szerződés alapján fennálló pénzkövetelésként szerepelteti. Igaz, hozzáteszi „feleségemmel közösen”. Azt már kevésbé értem hogy a csepel.hu-ra felvett bevezető szövegben, az év közben létrejött pénzügyi számlakövetelést miért nem írta le az ismeretlen szerző, hiszen az ellenzéki képviselők vagyonnyilatkozatának bemutatása során ezt megtette. Arról nem is beszélve, hogy a polgármester vagyonnyilatkozatából az is kiolvasható, hogy a tavaly vásárolt építési telekre is kellett néhány milliót költenie, s emellett maradt még az általa bevallott ~ 13 milliós tartalék. Tényleg jó éve volt Borbély Lénárdnak! https://csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/13203-nyilvanosak-a-csepeli-vagyonnyilatkozatok 

Hiába a takarékosság válságos időkben különösen fontos. Különösen annak, akinek van miből. Vajon a csepeliek hány milliót tudtak félretenni, bankban vagy másutt fialtatni ebben a vészterhes időszakban? 

vox

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2716413772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása