CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd nem lesz Csepelen a Fidesz képviselő-jelöltje 2022-ben?

2021. február 09. 00:02 - csú

nemeth_szilard_profilbol_dobbenetes.jpgDöbrögit háromszor náspángolta el Lúdas Matyi. Németh Szilárdot eddig csak kétszer leckéztette meg országgyűlési választáson dr. Szabó Szabolcs, a csepeli és soroksári ellenzék  politikusa, de úgy látszik, a Fidesz-vezérkarnak ennyi is elég volt, Orbánék nem akarnak beleszaladni a harmadik csepeli pofonba...

Lehet, hogy mégsem Németh Szilárdot indítja Budapest 17. sz. országgyűlési egyéni választókerületében a Fidesz?

 A kerületben folyó közvélemény-kutatás  során néhány ismerősöm abban a szerencsében részesült, hogy beleesett a válaszadásra felkértek körébe. Állítólag egyesektől, többek között, azt is megkérdezték, hogy kinek van nyerési esélye a Borbély kontra ellenzéki „felállás” esetén, másoktól pedig a Németh kontra ellenzéki felállásra kérdeztek rá. Mivel ismerősökről van szó, azaz elhiszem az általuk elmondottakat, elgondolkodtam a dolgon. Lehet, hogy a Fideszből kérte fel valaki a kutatást végző céget, hogy a véleménykutatás során mérje meg a lehetséges fideszes jelöltek népszerűségét, vagy csak szakmai alapon döntöttek a választásokon esetlegesen induló jelöltek felméréséről, bízva abban, hogy így reálisabb képet tudnak alkotni a kerületi választási esélyeket illetően?

Bármelyik eset is áll fenn, úgy tűnik, komoly gondot okozhat a fideszes vezérkarnak Németh Szilárd újbóli indítása. Már két választást elvesztett, legutóbb 2018-ban majdnem 3000 szavazattal kapott kevesebbet Szabó Szabolcsnál. Azóta Csepelen

csak tovább vesztett népszerűségéből. Választási ígéretiből alig valósult meg valami, sőt jelentős csúszás és pénzhiány van az általa kiemelten kezelt Jedlik Gimnázium teljes, öt milliárdos felújításában. Különösen sokat ártott/árt neki a Hollandi úti birkózócsarnok felépítése és az ennek továbbfejlesztése miatt kirobbant hatalmi harca kerületi párttársával, a polgármesterrel. Némethnek ez az acsarkodása a Csepel SC Alapítvány vagyonának saját alapítványa általi „lenyúlását” követően csak tovább éleződött. A legutóbbi napok eseményei pedig azt sejtetik, hogy a helyi fideszesek is megosztottak a kettejük között kirobbant háború ügyében. 

Ami pedig Borbély Lénárdot illeti, bár már második polgármesteri ciklusát tölti és a kerület szépítésében (parkok, játszóterek, sportlétesítmények, utak szilárd burkolattal való ellátása) vannak eredményei, a kerület valódi gondjai megoldásában (a gerincút folytatásában, a csepeli érdekek eredményes képviselete a csepeli HÉV fejlesztésében, a Galvani híd kontra Albertfalvai híd vitában, vagy a kerületi közlekedési gondok és a környezetszennyezés okozta károk enyhítésében) nem tudott eredményt felmutatni. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy irtózik a nyílt vitáktól, a civil szervezetekkel való együttműködéstől, s az esetek döntő többségében elzárkózik, még az egész kerületet érintő ügyekben is, az ellenzékkel való együttműködéstől, párbeszédtől.

Rövidesen megtudjuk ki lesz az országgyűlési választókerületben induló fideszes jelölt, s remélhetően előválasztáson eldől az is, kit indít, egyetlen, közös jelöltként az ellenzék, Borbéllyal vagy Némethtel szemben. Az ellenzéknek lényegében mindegy kell, hogy legyen, ki ellen kell jelöltet állítani. Győzelemre kell és szabad készülni. Ehhez valódi összefogásra, egységes csapatra, reális, közérthető és elfogadható programra, folyamatos jelenlétre a kerület politikai, társadalmi életében és markáns kiállásra, megjelenésre van szükség. Már csak szerény kiegészítésként teszem hozzá fenti véleményemhez: nélkülözhetetlen a lehető legszélesebb összefogás a csepeli emberekkel.  

vox

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8616420538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2021.02.09. 23:18:08

Egy bizonyos ügye miatt jelenlegi pozíciójáig sem szabadott volna emelkednie!

"Németh Szilárd egy bizonyos ügye miatt jó darabig meghúzta magát. Csak a rendszerváltást követően fokozatosan kerülhetett politika közelbe."
www.facebook.com/horvathgyulacsepel/posts/2313410998802629

Tarjányi László 2021.02.09. 23:20:35

Németh és Borbély közül annak van nagyobb esélye, aki kevesebbszer nősült! ;)
süti beállítások módosítása