CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Két év helyett hét évet kap a Jedlik? Csepeli csoda nem középiskolás, hanem igen drága óvodás fokon

2021. március 22. 00:02 - csú

jedlik_gimi_10.PNGNem ismerjük a Jedlik gimi átépítésének új határidejét csakúgy mint a kivitelezés megkezdésének időpontját sem. Lehet, hogy a 2024-es önkormányzati választási kampányra tervezik befejezését. A gimnázium honlapján két éve ezt olvastuk: „A tervek szerint két év múlva költözünk vissza a megújult - XXI. századi elvárásoknak mindenben megfelelő - iskolánkba”. A két évből lehet, hogy hét lesz. Mit szólnak ehhez a jedlikesek: a tanárok, a diákok és a szüleik?

Harmincnyolc hónappal(!) a kormány döntése után, „Megjelent az uniós nyílt közbeszerzési eljárás a Jedlik Ányos Gimnázium fejlesztésére”, közli a hírt a csepel.hu március 11-én. Frissek voltak hiszen a szöveg szerint a közbeszerzési eljárás egy nappal korábban jelent meg az állam által működtetett Beruházási Ügynökség közreműködésével. Mint ismeretes 2020. január 1. napjától az ügynökséghez kerültek a 700 milliót meghaladó önkormányzati magasépítési beruházások, így a Jedlik fejlesztése is, amiről a kormány 2017. december 27-én hozott, 2057/2017. (XII.27.) sz. határozatában döntött, s amelyre 5 milliárd költségvetési támogatást hagyott jóvá. Felhatalmazták az Emberi Erőforrások miniszterét, hogy 2018. február 28-ig kössön támogatási szerződést a csepeli önkormányzattal. 

Borbély Lénárd a Csepeli Hírmondó 2018. januári első számának újévi köszöntőjében megemlítette a fejlesztést, Németh meg a „Csepel óriási lehetőségek előtt áll” c. írásban bejelentette hogy „Januárban – az iskolával közösen – elindul a szervezés…”, s mint a téma felelőse, saját elnöklete alatt működő 12 fős tanácsadó testület hozott létre. Heteken át kampányolt a fejlesztési lehetőséggel, a 2018-as országgyűlési választások keretében, még „jedlikes öregdiák is lett”  https://www.csepelivaroskep.hu/hirmondo/2018/03/08/csepeli-hirmondo-ix-9-szam/, de ennek ellenére az országgyűlési választásokon másodszor is vereséget szenvedett. Tavaly előtt 2019 őszén átköltöztették a gimnáziumot a

Fodor József Szakképző Iskola időközben felújított épületébe. Blogunk 2020. november 24-én foglalkozott a fejlesztéssel. https://csepeliek.blog.hu/2020/11/24/mit_dugdosnak_csepel_vezetoi_a_jedlik_anyos_gimnazium_ugyeben  Részlet akkori írásunkból:

„...miért kerültek ~ 1,5 milliárdba az előkészületi munkálatok; befejeződik-e december 31-re tervezés, a kiviteli tervdokumentáció elkészítése; miért és mikorra kell módosítani a támogatási szerződést; mikor írják ki a kivitelezőre vonatkozó közbeszerzési eljárást vagy az már el is dőlt; miért nincs a szerződésben az előírt határidő be nem tartása estére vonatkozóan késedelmi vagy hibás kötbérre, illetve annak mértékére megállapodás? 

A tervezés és a kiviteli tervdokumentáció elkészítése nem fejeződött e december 31-re. Hogy miért nem arra, mint mindig, most sincs magyarázat. Arra sem hogy a megmaradt 3,5 milliárd forint elegendő lesz–e, a várható áremelkedésekkel együtt, a tervezésre és a kivitelezésre. Nem ismerjük az új határidőt, csakúgy mint a kivitelezés megkezdésének időpontját. Lehet, hogy a 2024-es önkormányzati választási kampányra tervezik befejezését, annak ellenére, hogy a gimnázium honlapján ez olvasható: A tervek szerint két év múlva költözünk vissza a megújult - XXI. századi elvárásoknak mindenben megfelelő - iskolánkba”.  https://www.jedlik.hu/hirek/2019-05-koltozik-jedlik  A két évből lehet, hogy hét lesz. Mit szólnak ehhez a jedlikesek?

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9716466642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása