CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy ember rögeszméje nyomja rá a bélyegét milliók életére

2021. április 16. 00:01 - csú

ferfi_orvos_fogja_a_fejet_gondterhelt_kimerult.jpgTényleg nem számít semmi más, csak egy-egy “fontos ember” rögeszméje? Ha foci, ha vadászat, ha kínai puszipajtásság, ha új egészségügyi jogviszony, de azonnal? Nem lehetne egy olyan vezetőt találni, akinek a mi életünk a rögeszméje?

A Hírtévé kötelességtudóan próbálja az Országos Kórházi Főigazgatóság helyettes vezetőjével meghazudtoltatni az Orvoskamara állításait, hiszen azok nem illeszkednek a kormányzati sikerpropagandába.

Bár ne tette volna! A főigazgatóhelyettes elmondja, túloz az Orvoskamara, amikor a lélegeztetőgépekre kerültek 90 százalékos halálozásáról beszél. Valójában csak több, mint 80 százalék hal meg.

Úgy gondolják, most megnyugodtunk?

Főleg, hogy ebben a szörnyű arányban valószínúleg ismét világrekorderek vagyunk. Laikusként csak találgathatok az okokról. Mivel annyi gépünk van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni, valószínűleg nem az a baj, hogy ne időben kerülnének rájuk a súlyos betegek.

Csakhogy nálunk a szakképzett orvosok, ápolók hiánya miatt több, az életéért küzdő beteggel kellene egy szakembernek foglalkoznia, mint amennyi emberileg lehetséges. Felfoghatatlan, hogy a rájuk erőltetett új szerződésekkel miért éppen most kellett újabb párezret kiszekálniuk a szakmából. Tényleg nem lehetett volna egy fél évet várni az egész őrülettel?

Tényleg nem számít semmi más, csak egy-egy “fontos ember” rögeszméje? Ha foci, ha vadászat, ha kínai puszipajtásság, ha új egészségügyi jogviszony, de azonnal?

Nem lehetne egy olyan vezetőt találni, akinek a mi életünk a rögeszméje?

LENDVAI ILDIKÓ (Új Népszabadság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9816502702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása