CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rosszul ismeri Csepel történelmét Csepel polgármestere?

2021. április 16. 00:02 - csú

csepeli_kozlekedesi_kaosz_es_dugo_2018-szeptember_-2.PNGA helyzet fokozódik! Hibás döntések miatt még hány évtizedig kell elszenvedni Csepel központjában és külterületein a közlekedési káoszt, az állandósult dugókat? Tizenegy évnyi városvezetés sem volt elég legalább a káosz mérséklésre? Csepel vezetői miért nem ellenzik az újabb és újabb elhibázott kormányzati tervek elfogadását, a káros döntések megvalósítását?

Jócskán megkésve, de annál nagyobb buzgalommal magyarázgat több fórumon egy csepelieknek fájó kormánydöntést Csepel fideszes polgármestere. Miért kell nekünk a Galvani híd? címmel hosszú idő óta folyó vitát próbál lezárni Borbély Lénárd az fb-oldalán és - annak nyomán - a CSH-ban is megjelentetett sorokkal. 

Az írásból leginkább az derül ki, hogy nem Csepelnek, hanem Borbély Lénárdnak kell a csepeli szempontból rossz helyre tervezett átkelő. Az elszabadultan felduzzadt járműforgalom Csepelen érdemben csak az Ady Endre utat érintő Albertfalvai híddal lenne mérsékelhető és nem a semmiből a semmibe vezető, lakatlan területen áthúzódó Galvanival. Blogunk is többször foglalkozott a témával, legutóbbi cikkünk elérhetősége:

https://csepeliek.blog.hu/2021/02/21/ezen_a_heten_tortent_csepelen_2021_februar_14-tol_21-ig#more16433552 

Írásunkban közöltük a Levegő Munkacsoport véleményét, amelyet most megismétlünk: 

„Előzőek alapján az előrehaladott előkészítési fázisban lévő, ugyanakkor számos társadalmi vitát kiváltó Galvani híd megépítése nem javasolható.” Ha mégis megépül, akkor, „Pesterzsébet–Csepel–Albertfalva/Budafok között továbbra is hiányos marad a közlekedési hálózat”, azaz Csepel egyértelmű vesztese lesz a fejlesztésnek!”  

A vita elévültnek látszik, hiszen a főváros végül elfogadta a kormány Galvani híd tervét, bár a legutóbbi főváros-kormány tárgyalásokon ezt a témát függőben hagyták...

Már csak egy gondolat a polgármester írásához:

A Galvani híd kapcsán tett megjegyzése: „...a híd terve az 1980-as évek óta szerepel a különböző városfejlesztési koncepciókban.”

Borbély úr rosszul ismeri a Csepel történetét. Az albertfalvai híd várható építése miatt az Ady Endre úttól északra eső terület már „1949-től építési és változtatási tilalom alá vont lakórészként szerepelt a tanácsi tervekben”.

https://csepeliek.blog.hu/2017/07/10/horvath_gyula_galvani_vagy_albertfalvai_legyen_a_csepeli_hid 

Olvasóink figyelmébe ajánljuk még a telex.hu-n megjelent „ A fiatalok kevésbé akarják a Galvani hidat, mint az idősek” című írást.

https://telex.hu/belfold/2021/03/24/a-fiatalok-kevesbe-akarjak-a-galvani-hidat-mint-az-idosek    

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1816484546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása