CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli Fidesz-vezérek elvtelen kampányharca a fővárossal és Karácsony Gergellyel

2021. április 22. 00:02 - csú

csepeli_hev_ideiglenes_vegallomas_potlo_buszok_-2020_juliusatol_1.PNGCsepel kerületvezetői minden kormányzati ötletrohamra rábólintanak? Miközben a kormány a fővárossal bunyózik, a csepelieknek csak ennyi jut: újabb és újabb határidők a HÉV Kvassay hídnál lévő ideiglenes végállomására. 

750 milliós kormánytámogatás a kerületnek címmel köröztetett írást a csepeli papagájkommandó több fórumon. Az írás  megjelent a polgármester fb-oldalán és leadta azt az önkormányzati milliókból eltartott csepel.hu , a Csepeli Hírmondó és a fideszes blog  is.

Az Egészséges Budapest Program a fővárosi önkormányzat programja, amelyet minden esetben a fővárosi döntéshozó szervek hagynak jóvá, a kormányzattal való tárgyalás után. Ez történt ebben az esetben is, függetlenül a döntéshez vezető út vitáitól. Ráadásul ezt a cikkben szereplő 50 milliárd forintot  a Karácsony Gergely nevével fémjelzett fővárosi vezetés harcolta ki, cserében vállalta, hogy

hozzájárul a kormány által tervezett atlétikai atlétikai csarnok tervezett helyszínen való megépítéséhez. 

Az elvtelen kampányharc azért is furcsa, mert a csepeli önkormányzat vezetése 2010 után több száz millióval csökkentette a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat önkormányzati támogatását, illetve az Egészséges Budapest Program tavalyi támogatási összegéből egy milliárdot kapott a kerület.

A főváros folyamatos támadásáért kormányzati elismerést váró polgármester azt is elfelejti, hogy a kormány 2019 óta több száz milliárddal csökkentette a főváros éves költségvetésében meghatározó bevételi forrásokat.

A csepeli fideszes kerületvezetők eddig azt is szó nélkül hagyták, hogy a kormány és a főváros között megkötött megállapodást - az atlétikai stadion felépítésének adott hozzájárulásért cserében diákváros épülne a szigetcsúcson és Észak-Csepel szomszédságában - a regnáló kormány készül felrúgni egy kínai egyetem odatelepítésével. A kínai létesítményt, amelyet Felcsúttól Debrecenig bárhol másutt is megépíthetnék,   ráadásul magyar eladósítással kívánják létrehozni. 

A főpolgármester már tiltakozott a kínai terv megvalósítása ellen, de Csepel vezérei mélyen és elvszerűen hallgatnak...

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7416499924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása