CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A láthatatlan tender. Jól elvarázsoltak egy hidat a csepeliek elől május 3-ig

2021. április 28. 00:02 - csú

buvesz_szemfenyveszto_koltsegfetes_1.PNGLátja? Nem látja? Na látja! Eltűnt a csepeli önkormányzat fideszes szócsövének címoldaláról mintha ott sem lett volna, pedig május 3-ig még ön, aki most olvassa ezeket a sorokat, elmondhatná a véleményét a fővárosra és főként a csepeliekre ráerőltetett Galvani híd tervezetéről.  Ez a jelenlegi helyhatóság, az Ábel-Vida-féle kommunikációs kommandó varázslatos művelete (polgármesteri áldással), amikor demokráciát akarnak játszani a csepeliekkel.

A kerület főépítészének a csepel.hu címoldalán láthatatlanná tett tájékoztatójából tudhatjuk: módosítják Csepel Építési Szabályzatát a tervezett Galvani híd miatt. 

https://csepel.hu/hireink/kozelet/item/13337-a-csepeli-epitesi-szabalyzat-modositasanak-partnersegi-egyezteteserol  

A pontos szövegben „partnerségi egyeztetésről”, „új Duna-híd” - ról, „véleményezési dokumentációról” is szó van, a lényeg, ha nehezen is de kibogozható: a polgármester tavaly decemberi határozata (96/2020. (XII.18.)sz. alapján elindult a kormány 1963/2018. (XII.17.) sz. határozatában elfogadottak szerinti „új Duna híd megvalósítása érdekében”, a kerületi építési szabályzat módosítása.

A közzétett dokumentum a

csepeli főépítész 97 oldalas javaslata a CSÉSZ módosítására. Érdeklődő legyen a talpán, aki egyrészt megtalálja a honlapon magát a javaslatot, másrészt el tud igazodni a számok, ábrák, egyenletek és bonyolult szövegek útvesztőjében.

A tájékoztatóból nem derült ki, mikor tárgyalja vagy tárgyalja-e egyáltalán a módosítást a csepeli képviselő-testület a beérkező javaslatokkal együtt. Az viszont egyértelmű, hogy a polgármestert nem érdekelték a Galvani híd körüli szakmai,,politikai, kerületi és budapesti szintű viták: a főépítészi javaslat 90-92. oldalán olvasható rendelettervezet simán tudomásul vesz minden kormányjavaslatot. 

A partnerség így csak azt jelenti, hogy a Galvani hídi beruházás egyik érintettjeként – minden belső és külső ellenvéleményt figyelmen kívül hagyva – , kritikátlanul támogassa a kormány szándékait. Igaz, a jelenlegi kerületvezetők az elmúlt egy év témával kapcsolatos vitájában sem támogatták a csepeli képviselő-testület által korábban jóváhagyott, a kerületi érdekeket jobban figyelembe vevő Albertfalvai híd megépítésének tervét, amely már 1949-ben szerepelt a főváros és a kerület építési, fejlesztési terveiben.

V.a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5316507346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása