CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Azt üzenik: jobb, ha befogod a szádat, mert különben az Orbán-rendszer fogja be

2021. április 30. 00:01 - csú

befogtak_a_szajat_1.PNGLehet-e valakit a véleménye miatt a munkahelyéről kirúgni, az állásától megfosztani, évekre vagy egy egész életre tönkretenni? Befogott szájjal nem lehet felelni...

Farkasházy Tivadar egykori rádiós, újságíró, a Hócipő alapítója érdekes ellentmondásra hívta fel a figyelmet az elmúlt napok történései tükrében.

Petry Zsolt kirúgása kapcsán a humorista Pető Péter, a 24.hu munkatársának cikkét említi, amelyben a szerző Orbán Viktor miniszterelnök egy tíz évvel korábban adott interjúját idézi:

"A sportot egyáltalán nem lett volna szabad gazdasági tevékenységnek minősíteni. Tehát úgy kell megoldani a problémát, hogy nem a munkavállalói jog felől kell közelíteni, hanem a klubhoz mint kulturális jelenséghez kell viszonyulni."

"Orbánnal érvel az orbánisták ellen" – teszi hozzá Farkasházy, majd mélyebb magyarázattal szolgál: a napokban mérkőzött meg egymással a

spanyol kupadöntőn a Real Sociedad és az Athletic Bilbao. A két csapat 40 játékosa közül 37 spanyol állampolgár, nem úgy, mint a Kisvárda, vagy a Felcsút csapataiban, ahol a magyar játékosk aránya nagyjából fordított.

"Nézzük meg, mi a helyzet, ha nem kultúrális jelenséggel állnak szemben."

- Hrutka Jánosnak azután kellett elhagynia el Spíler TV-t, hogy nyíltan kiállt Gulácsi Péter bejegyzése mellett, amelyben az RB Leipzig kapusa szót emelt a szivárványcsaládok mellett február végén.
- Ugyanígy járt a Junior Príma-díjas Lukács Viktor, akinek a Magyar Televíziótól azért kellett távoznia, mert lájkolta a posztot.
- Sinkovits Gábort azért rúgták ki, Nemzeti Sporttól, mert egy cikkében azt írta le, hogy "sertéstelep", és ezt akkor tette, amikor Kósa Lajos anyukájának sertéstelepe éppen BMW-ket lízingelt.
- Kele Jánost azért bocsátották el a Spíler TV-től, mert kritikus véleményt mert megfogalmazni a Mészáros-féle 2rule felfuttatásáról.

Közben a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Szöllösi György vezette Nemzeti Sport úgy kommentálta Petry elbocsátását: Döbbenet. Nem mellékesen Szöllösinek Farkasházy szerint meglehetősen sok köze volt ezekhez az esetekhez.

Nem ezek az elbocsátások voltak az elsők a sorban. A közrádióban is voltak hasonló elbocsátások. 129 másik kollégájával együtt Farkasházyt is elbocsátották 2007-ben. Szerinte az ilyen elbocsátásokkal azt üzenik: "Így fogsz járni, jobb ha befogod a szádat."

Ehhez képest a kormányoldal Petry elbocsátását nevezi a véleményszabadság megsértésének, sőt liberális szellemi terrornak. E logika mentén egy sportklub, mint "kultúrális jelenség" esetében, ha valaki a klub filozófiájával összeférhetetlen gondolatokat fejez ki, és ezért kirúgják, az sérti a véleményszabadságot, míg egy médiumban ugyanezért kirúghatnak bárkit.

Végül kitért arra, hogy az utóbbi három nap alatt 900 ember halt meg a koronavírus okozta betegségben itthon, és Orbán "még mindig a labdarúgó Európa-bajnokságon töri a fejét", és azon, hogy teltházas meccseket játszhatnak. Miközben több ország jelezte, nem biztos hogy megrendezik a bajnoksági mérkőzéseket. Olyan országok, amelyekben sokkal jobb a járványügyi helyzet.

Forrás: Klubrádió

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9916498874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása