CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lefokozás Csepelen? A polgármester és három helyettese már nem politikus?

2021. május 03. 00:02 - csú

megdobbenes_meglepetes_felelem_1.jpgHa komolyan vesszük a papagájkommandó hivatalos közlését, márpedig mi komolyan vesszük, akkor...

Megdöbbenve szembesültünk a tényekkel. A kerületi hivatalos szócső, a csepel.hu tette közzé, hogy „Óvodapedagógusok és a közterületeken dolgozók kapják a politikusok pluszpénzét. A cím ugyan kemény csúsztatás, mondhatni hazugság! A politikusok törvényben, illetve helyi szervezeti és működési szabályzatban (ismertebb rövidítéssel SZMSZ-ben) rögzített havi tiszteletdíjáról van szó, nem plusz juttatásról.

A második, az  igazi megdöbbenés csak ez után következett. Rá kellett ébrednünk: kimaradt a tájékoztatásból, mert nem is volt benne, hogy a polgármester NEM csökkentette saját és alpolgármesterei jövedelmét.

Ha komolyan vesszük a Borbély Lénárdot és papagájkommandójának szavát, amely szerint „Óvodapedagógusok és a közterületeken dolgozók kapják a politikusok pluszpénzét” – márpedig mi nagyon komolyan vesszük – akkor ebből le kell vonnunk a következtetést. Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és a másik két alpolgármester nem politikus. Az ő jövedelmük ugyanis nem csökkent, ezért aztán abból egy fityinget sem kaphatnak az óvodapedagógusok, de  más sem. Várjuk a papagájkommandó mindent feltáró híradását, amelyben hivatalosan is bejelentik, hogy Csepel polgármesterét és három helyettesét lefokozták. Addig fokozatosan megpróbálunk felkészülni a hírre, hogy ne kelljen megrökönyödnünk.

Egyébiránt kicsit elkésett a tájékoztatással az Ábel-kórus. Borbély Lénárd ugyanis 

már tájékoztatta döntéséről a testület frakcióvezetőit. A tájékoztatás még aznap kiszivárgott, így értesültünk mi is a frakcióvezetőin elhangzottakról és utána rögvest egyik írásunk foglalkozott a témával. 

https://csepeliek.blog.hu/2021/03/28/veszelyhelyzetben_egy_het_csepelen_2021_marcius_22-tol_marcius_28-ig#more16481998

Most sem mondhatunk mást mint akkor:

„...ha kevesebbet fordítana az önkormányzat például sportra, sporttal kapcsolatos fejlesztésekre, vagy ha nem önkormányzati pénzből tartanának fenn sportegyesületet, biztos nem kellett volna csökkenteni az óvodapedagógusi pótlékot. Mindehhez hozzátesszük, nem turkálva mások zsebeiben, hogy az önkormányzat négy vezető tisztségviselője évente ~ 50 millió bérrel+járulékokkal+havi költségtérítéssel+személy használatú gépkocsival+benzinköltséggel+a személygépkocsi egyéb fenntartási költségeivel, összesen ~ 56 millióval terheli meg az önkormányzat éves költségvetését.” 

-trió-

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9016506724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása