CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért akarja a politikától távol tartani a csepelieket Csepel fideszes polgármestere, miközben ő aktívan politizál?

2021. június 03. 00:02 - csú

borbely_lenard_vida_istvan_nemeth_szilard_2.PNGBalról Jobbra: Borbély Lénárd, Vida István és Németh Szilárd. Ábel Attila éppen fotózott, ezért maradt ki a mosolyalbumból. Ők négyen sokszor bemutatták már, hogy hova vezet, amikor arra szólítják fel a csepelieket, hogy ne politizáljanak, ne üssék bele az orrukat a helyi és országos közügyekbe. Tizenegy év után látható, hogy hova juttatták Csepelt

Borbély Lénárd hónapok óta politikamentes állásfoglalásokat kér a kerület „hihetetlen fontos” kérdéseiben az ellenzéktől, pl. a koronavírus miatt kirobbant veszélyhelyzetben.

De politikai távoltartást várt el a Csepeli Munkásotthontól is; most meg a CSH e heti számában a csepeli HÉV kapcsán azt állítja, hogy „a fejlesztés a politikától független, pártok feletti kezdeményezés”Blogunk többször foglalkozott a csepeli HÉV ügyével, például itt:

https://csepeliek.blog.hu/2021/05/21/csapas_csapas_utan_eri_csepelt_de_ez_nem_erdekli_a_keruleti_lakajmediat_es_eltartoit#more16567374

Ezért most a fent idézett mondatrészre koncentráltunk. Érdemes elgondolkodni a polgármester politikától való távoltartási szövegeinek okain, rövid-, és hosszabb távú céljain, de ennek elemzése elsősorban a választásokra készülő ellenzéki összefogás feladata. Most csak néhány ellentmondásra hívjuk fel az olvasó figyelmét. Íme:

Borbély Lénárd több mint 10 éve a Fidesz-KDNP aktív politikusa, pártja segítette hozzá politikai tisztségeinek elnyeréséhez. Polgármesterként is pártpolitikus, hiszen pártja országos és helyi politikáját, programját képviseli és hajtja végre minden társadalmi, gazdasági, szociálpolitikai és egészségügyi kérdésben. A képviselő-testület is politikai testület, hiszen a kerületi pártok által javasolt és nem szakmai alapon kiválasztott személyek alkotják. Borbély úr pedig hű pártkatona volt és maradt, amit a napokban beterjesztett, Csepelt is hátrányosan érintő törvényjavaslatokkal kapcsolatos, előzőekben már említett hallgatása is bizonyít.

Párthűségét jól szemlélteti, hogy Németh Szilárddal, Ábel Attilával és Vida Istvánnal együtt, akkor még alpolgármesterként csinált a Csepeli Hírmondóból pártlapot, amelyben az ellenzék csak választásokkor kapott és kap szót, amelyben nemegyszer a válaszadás lehetősége nélkül, mindent megtettek egyes kerületi ellenzéki vezetők, párt- és civil szervezetek elvtelen lejáratása érdekében.

Most politika feletti kezdeményezésről beszél, miközben a hatalmon lévők által létrehozott Nemzeti Együttműködés Rendszerére sokan, itthon és külföldön egyaránt, sokféle  címkét ragasztanak rá: „szelektív demokrácia”, „választási autokrácia”, „hibrid rezsim”, „autokrácia” vagy „sajátos királyság”.

Borbély Lénárd minderről „elfeledkezik”, csakúgy mint a gazdaság és a politika összefüggéséről, kölcsönösen hasznos együttéléséről. Politika felettiként tetszeleg. Eközben aktívan politizál, pl. a főpolgármester elleni fellépéseivel vagy mint a CSH e heti számában, a napközis tábor fejlesztése kapcsán, amikor indoklás nélkül visszafelé mutogat a tizenegy évvel ezelőtti „baloldali vezetésű önkormányzat”- ra. 

Erre szokták azt mondani, finoman szólva: bort iszik, vizet prédikál. Hogy meddig? Na, ezt hagyjuk! Erre a csepelieknek kell válaszolni.

V.-a.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10016572452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása