CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel vezetői tétlenül szemlélik a helyi járványügyi adatok elzárását

2021. június 07. 00:02 - csú

stop-erdo_4.PNGElképesztő, hogy egy 75 ezres település önkormányzati vezetése és lakossága sem ismerheti meg a területén zajló járvány adatait, a kerületvezetők  pedig tétlenül szemlélik az adatok visszatartását. Több mint egy évvel a járvány kirobbanása óta nem tesznek semmit a rendkívül fontos adatok nyilvánosságra hozása érdekében.

A múlt héten a K-Monitor megszerezte a „járvány településszintű halálozási adatait”. https://telex.hu/koronavirus/2021/05/28/k-monitor-koronavirus-jarvany-aldozat-telepules-szintu-lebontas-adatok-kozerdeku-adatigenyles-marcius-4-ig 

Mivel a Nemzeti Népegészségügyi Központ Budapestről csak a budapesti összesített adatokat adta meg, a koronavírus kezdete óta, idén március 4-ig, a csepeli adatok változatlanul nem ismertek. Azért az  mégiscsak

elképesztő, hogy egy 75 ezres település önkormányzati vezetése és lakossága sem ismerheti meg a területén zajló járvány adatait, az önkormányzat vezetése pedig tétlenül szemléli az adatok visszatartását, s több mint egy évvel a járvány kirobbanása óta nem tesz semmit a szakemberek szerint is rendkívül fontos adatok nyilvánosságra hozása érdekében.

Azon azonban mégis érdemes elgondolkodni, hogy március 4-ig, tehát több mint egy év alatt 15.619 fő hunyt el a járvány miatt hazánkban, míg március 5- június 3. között, ez a szám 14.173 fővel nőtt, majdnem megduplázódott. (koronavirus.gov.hu) Ennyit a kormány által irányított járványkezelésről, annak eredményességéről. 

A kerületben eddig, a cikk szerint, „több mint 25.000 vakcinát adtak be”, ami valószínűleg nem mutatja a csepeliek teljes oltottsági adatait, hiszen sokan nem a kerületben kapták meg az oltást. Arra sem kaptunk a cikkből választ, hogy a 25.000 főből hányan vannak, akik már mindkét oltáson túlestek. Mikorra várható, hogy a kerületi lakosságot korrektül tájékoztatják ezekről az adatokról?

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2816583646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása