CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli tükör: Mire van ideje a kerület fideszes polgármesterének (és mire nincs)?

2021. június 24. 00:02 - csú

gyalog_paraszt_a_tukorben_kiralynak_latja_magat_onertekelesi_hiba.PNGMit lát a hatalmi játszmák gyalogja, amikor a hűbéresei, a lekötelezettjei által elé tett tükörbe néz? Bizonyára ezért nem konzultál, nem egyeztet senkivel, csak tájékoztat a döntéséről! Ritka megbeszélései a hozzá hasonlóan ugyancsak megválasztott csepeli képviselőkkel sokkal inkább hasonlítanak az igehirdetéshez, mint a konzultációkhoz.Ezzel kipipáltnak véli a demokráciát! 

Nem rég a polgármester ismét megtartotta a szokásos tájékoztatóját. Ezekre az ülésekre az önkormányzatot alkotó pártok frakcióvezetőit invitálja „Borbély Lénárd Polgármester Úr nevében” a polgármesteri kabinet egyik munkatársa. Bizonyára nincs ideje, ilyen alantas ügyekre, mint a hivatali okmányok aláírása.

Erről persze szó sincs! Mert mindenre van ideje, csak a hivatali ügyekre nincs! – írja formabontó tudósításában az egyik meghívott, Horváth Gyula. Az ellenzéki (DK-s) politikus így folytatja a kritikus beszámolót:

A polgármester kampányol, és - gondolom a kármentés keretében - a Fidesz jövő évi választási sikere érdekében teszi azt, amit jónak lát. És ez sajnos nem túlzás!

Nézzük csak, hogy mire van ideje, és mire nincs?

Van ideje, a

kerületben sétálni, beszélgetni, szemlélődni, biciklizni, kvaterkázni, fát hordani, repülőzni, enni, inni, örömködin és sorolhatnánk a dolgokat napestig. Nincs ideje viszont arra, amiért a kerület fizeti őt: a hivatali dolgokat szervezni, rendezni, okmányokat aláírni (A hatvan felettiek /tolakodó/ születésnapi köszöntését, persze fontosnak tartja személyesen aláírni!).

És hiába van immár három jól fizetett helyettese, ők sem érnek rá arra, hogy a legfontosabb dolgokat, a kerület vezetésének, szervezésének ügyét ellássák. (Nem csoda, hisz a bezártság egy évében is átlagban több tízezer kilométert autókáztak a közpénzen vett gépkocsijaikkal) A legfőbb kerületi döntéshozói testületet összehívni, a legnagyobb ünnepségek meghívottjait felkérni egy alkalmazottnak kell, mert a polgármesternek, és helyettesének nincs rá ideje.

Hát, kérem ez a feltételezés nem más, mint hazugság!

A polgármesternek van ideje! Bizonyára tud írni, és van tolla is. (Persze nem pár száz forintos mint az átlag embernek, hanem százezres értékű is lehet) Van már luxusirodája is (a volt II, Rákóczi Ferenc általános iskola bekebelezésével) és személyét szolgálói kabinetje, az ilyen dolgok megfogalmazására is. Csak alá kéne írni. (Még akkor is beleférne az ilyen levelek aláírása, ha az évi több tízezer kilométeres utazásai során, a tárgyalóasztalos luxus mikrobuszában útközben tenné meg. Mert miért van az asztal, meg a sofőr a kocsijához?)

Ez a tünet nem más mint a hatalommal járó gőg tünete!

A polgármester szerintem eljutott oda, hogy meggyőződésévé vált: ő felette áll a csepelieknek. Ezt a hajlamát a vészhelyzeti lehetőségek tetézték! Nem csak a rendkívüli helyzetre, hanem az egész választási időszakra hoz döntéseket. Megsemmisíti a régieket, és a kedvére valókat teszi a helyükbe. Nem konzultál, nem egyeztet senkivel, csak tájékoztat a döntéséről! Így tájékoztatja frakciók vezetőit, amivel kipipáltnak véli a demokráciát! Ezek az értekezletek sokkal inkább hasonlítanak az igehirdetéshez, mint a konzultációkhoz. Magasabb rendű, kivételes jelenség, aki ezt jelzi minden mozzanatával, ezt mutatja minden megnyilvánulásával. Semmi nem fontos neki, csak a hatalom.

Ő, - és a Fidesz - azon mesterkedik, hogyan lehetne a lesajnált nép kezéből kivenni a döntés jogát arról is, hogy kiválassza vezetőit. (Azért, mert nála jobb úgy sincs!) Sok területen ezt már megtették. Még nem találták meg annak módját, hogy az országos, és helyi választásokat is kivezessék az illiberális rendszerük még megtűrt módszerei közül. Kreativitásuk e téren határtalan!

Csak az idejük fogy rettenetesen!

Forrás: HORVÁTH GYULA Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3716521022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása