CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elhunyt Vörös Árpád, a volt CSM Vas- és Acélöntödéjének igazgatója

2021. július 09. 10:23 - csú

gyasz-gyertyaval_3.PNGA gyászoló család értesítése alapján megrendülten közöljük, hogy   Vörös Árpád, a volt Csepel Művek Vas- és Acélöntödéjének igazgatója 87. életévében  elhunyt.

Vörös Árpád 1935. június 11-én Budapesten született. A miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen 1958-ban kohómérnöki oklevelet, 1963-ban gazdasági mérnöki oklevelet szerzett. 1970-től volt a műszaki tudományok kandidátusa. 

A Csepel Művek Vas- és Acélöntödénél gyakorló mérnökként állt munkába, majd egyre magasabb szintű vezető beosztásokba került. 1981-ben a Csepel Művek Vasöntöde vezetőjévé, 1983-ban a Csepel Művek Vas- és Acélöntöde igazgatójává nevezték ki. Tagja volt a MTESZ Országos Elnökségének és Végrehajtó Bizottságának, a Bányászati és Kohászati Egyesület Elnökségének, a Vasipari Kutató Intézet Tudományos Tanácsának.

1985-től 1990-ig az Ipari Minisztérium miniszterhelyettese volt.

Temetésérő később intézkednek.

Vörös Árpád emlékét a gyászoló családdal, a barátokkal, a volt munkatársakkal együtt a csepeliek megőrzik. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8816617134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása