CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli káosz a csepeli örömhírek között zavartalanul folytatódik

2021. augusztus 21. 00:02 - csú

vera_neni_szechenyi_iskola_-2021-07-24_csepeli_tiltakozas.jpgMegújul a Mátyás király iskola, Helyreállítási munkák a Széchenyiben - tanévnyitó előtti két jó hír a Csepeli Hírmondóból, amivel semmi baj nincs. A gond azzal van, ami hiányzik a cikkekből, amit a csepeli fideszes média és a polgármester is elhallgat, amiről még nyilatkozni sem mer. Például arról, hogy az illetékesek semmibe veszik a iskolai tantestületi, szülői véleményeket a Széchenyi iskola igazgatói kinevezése kapcsán, s a polgármester a többi vezetővel együtt  csendben asszisztál az egészhez... 

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) augusztus 18-án megjelent 16. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Megújul, helyreállítás, felújított, elkészült, rekonstrukciós munkák…. Címszavak a Csepeli Hírmondó e heti számának Aktuális rovatából. Majd jön a szokásos nyári színes: szünidő 4 oldalon, utána egy kis környezet, kultúra, civil élet és végül a kimaradhatatlan 2 oldal sport. Ennyi a Csepeli Hírmondó legújabb száma. Teljesen érdektelen, izgalommentes  szám. Most sem írnak egy sort sem az önkormányzatokat, a budapestieket és a csepelieket egyaránt foglalkoztató fontosabb hazai és nemzetközi eseményekről, kérdésekről: pl. az önkormányzati rendszert sújtó jogi és pénzügyi kormányzati döntésekről, a kerület valós járványügyi helyzetéről, a felújítások, javítások (M0 ismételt lezárása) miatti közlekedési feszültségekről, a csepeliek mindennapi gondjairól. 

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Megújul a Mátyás király iskola

    Helyreállítási munkák a Széchenyiben

Semmi gondunk a megújítással, illetve a helyreállítással. A gond azzal van, ami hiányzik. Amit a csepeli fideszes média és a polgármester is elhallgat, amiről még nyilatkozni sem mer. Például arról, hogy az illetékesek semmibe veszik a iskolai tantestületi, szülői véleményeket a Széchenyi iskola igazgatói kinevezése kapcsán, s polgármester meg csendben asszisztál az egészhez. Lásd alábbi írásunkat:

https://csepeliek.blog.hu/2021/07/25/megalazott_csepeli_pedagogusok_arcul_csapott_csepeli_szulok_egy_het_2021_julius_18-tol_24-ig 

Borbély Lénárdot azonban a mostani bajok eredete sem érdekli, immár évek óta. Az, hogy az iskolákat teljesen kivették a helyi önkormányzatok kezéből, meghagyták számukra a tulajdonjoggal járó kötelezettségeket (felújítás, karbantartás stb), közben az összes többi kérdésben (NAT, pedagógusok kinevezése, bérezése stb) pedig a tulajdonos véleménye nélkül döntenek. Tudatosan, saját politikai érdekeiknek megfelelően döntenek programban, tantervben, használható tankönyvekben, az intézményvezetők/igazgatók személyében. Ráadásul az iskolai programokhoz is rendre a helyi önkormányzatok anyagi támogatását veszik igénybe.

A lényeg: politikai hatalmuk biztosítása, a pedagógusi kar teljes kézben tartása. A többivel csak kínlódjanak helyben, tiltakozzanak ha akarnak, tudnak és mernek. A fideszes önkormányzati vezetők, jó párkatonákhoz híven hallgatnak, sőt még a helyi tiltakozásokra sem reagálnak, s médiájukban sem adnak teret a más véleményeknek. Így működik a Nemzeti Együttműködés Rendszere, így biztosítja a hatalmat Orbán, a Fidesz és a NER lovagok számára.

2) Összefogással a csepeli futballutánpótlásért 

Megindult a nyílt háború a csepeli fociért az önkormányzat és a Csepel SC Alapítvány ingatlanvagyonát megvásárló Németh Szilárd között. Július 15-i levelében Süle László, a Németh által létrehozott Csepel SC Alapítvány elnöke, az önkormányzat egyik cégének volt igazgatója, július 22-i határidővel kizárta a Csepel FC Kft-t és a Csepel FC Sportegyesületet a Béke téri ingatlan teljes területéről. Augusztus 17-én már nem is engedték be a labdarúgókat a pályára. https://www.facebook.com/groups/csepelivagyok

Az utánpótlással foglalkozó Csepel FC Sportegyesület vezetése eközben, a több száz utánpótlás korú gyerekre való tekintettel,  lépett. Megegyezett az önkormányzat vezetésével, ezt jelentette be Borbély Lénárd a cikkben. Azóta csak bonyolódott a helyzet. Közleményt közlemény követett, facebook bejegyzések sorakoznak egymás után, állítólag sajtótájékoztatót is tartottak valakik, valahol, szóval teljes káosz, egyesek újra akarnak tárgyalni, szerződni stb. Egy biztosnak tűnik, a két fél, Borbély Lénárd és Németh Szilárd nem a sportért, a fociért, a gyerekekért harcol egymással. Céljuk a másik legyőzése, saját hatalmuk megőrzése. Minden áron. 

A további fejleményekről későbbiekben tájékoztatjuk olvasóinkat.

3) Csepelen kezdték meg a harmadik oltások beadását

Mindössze két megjegyzésünk van a cikkben leírtakkal. Az egyik: fantasztikus a fideszes politikusok ragaszkodása a médiához, még olyan esetekben is, amikor nem biztos, hogy szükség lenne rá. Borbély Lénárd, Baktay Csaba, a csepeli Járási Hivatal vezetője, Sára Botond, kormánymegbízott most is mondja a magáét, a 8-9 hónap múlva esedékes országgyűlési választások kampánya, saját győzelme érdekében. A másik megjegyzésünk a harmadik oltással kapcsolatos. „Európában elsőként Magyarországon van lehetőség a harmadik vakcina felvételére…” mondta Sára úr a sajtótájékoztatón. Sára úr nem olvassa a sajtót csak sajtótájékoztatókat tart. Ha néha olvasná is, akkor arról is tudna, hogy Oroszországban már július 1-től adnak be harmadik oltást azoknak, akik már megkapták a két oltást. „Oroszország az egyik első ország a világon, ahol hivatalosan megkezdték az emlékeztető oltások beadását azoknak, akik már mindkét oltásukat megkapták – írja a Guardian”. 

https://index.hu/kulfold/2021/07/01/koronavirus-a-vilagban-index-csutortoki-hirosszefoglaloja-covid-19-oltas-vakcina/matol-adjak-a-harmadik-oltast-oroszorszagban/ 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5316665774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása