CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Még nem gázoltak le minket teljesen, még remélünk..."

2021. szeptember 09. 00:01 - csú

gyerek_szamitogeppel_1.PNGAz utolsó pillanatig kivártak a kormány gyermekvédelminek csúfolt népszavazási kérdéseit megtámadók. A  határidőig végül a Momentum, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil jogvédő szervezet kérte a Kúriától a kérdéseket átengedő határozatok felülvizsgálatát.

A Momentum szerint Orbánék valójában egy biankó csekket akarnak ezzel aláíratni a szavazókkal, a Kétfarkúak úgy vélik, hogy akár a heteroszexualitás bemutatását és vele az irodalom és más művészeti ágak iskolákból való kitiltását hozhatja ez a voksolás, a TASZ szerint a kormány csupán eszközként használja a gyerekeket saját politikai céljai elérésére.

A jogi lépéssel

nem akadályozható meg az orbáni homofóbiát kirakatba tévő voksolás, de legfeljebb 90 nappal kitolhatja a parlamenti döntéshozatalt. Nem sok, mondhatnánk. De van, amikor a kevés a minden. Az egyetlen esély. Mert néha a reménytelennek tűnő helyzetekbe is bele kell állni. Jelezve, hogy még gondolkodunk, még nem gázoltak le minket teljesen, még remélünk. Hogy egyszer csak lesz más. Hogy van még erő a harchoz. Ezt az akaratot mozgósítaná elvileg az ellenzék is az orbáni rezsim megdöntéséhez.

Orbán csomagol, mint aki menni készül. Eddig jó, csakhogy azt is vinné, ami nem az övé, a közvagyont, Magyarország jövőjét. És ez az a pont, amikor egyszer és mindenkorra megálljt kell parancsolnunk! - buzdított Karácsony Gergely miniszterelnökjelölt-jelölt saját népszavazási kérdéseinek benyújtásakor. Azt is mondta, hogy ha kell, az utcára viszi az embereket.

Azután leült a sarokba, és elkezdte számolgatni az ellenzéki előválasztás esélyeit. Így tettek a szocialisták, a DK-sok meg a LMP-sek is. Mert azért mégiscsak az a lényeg, kié lesz a hatalom. Ki ülhet a végén a bársonyszékekbe, ki mondhatja meg, hogy mi lesz. A többi csak politikai blöff. Játszma, amelyben mi vagyunk a bábuk. Nincs ezzel gond, szokva vagyunk. De legalább ilyenkor, a nagy, szélesvásznú. sokszereplős oratórium előtt jó lenne kicsit hinni, hogy nem csak a harc a miénk.

Szalai Anna (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5316663998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása