CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szégyenteljes kormányzati átverés

2021. szeptember 13. 00:01 - csú

nagyvasartelep_romokbas_kinai_egyetem_lesz_2020_-777.pngDiákszállás vagy kínai egyetem lesz majd az egykori nagyvásártelep helyén? Orbánékra ráéghetne a jövő évi parlamenti választás előtt, hogy a Kínai Kommunista Párt bérenceként támogatja a Fudan Egyetem létrehozását Budapesten, miközben a vidéki magyar diákok nem tudják megfizetni egyetemi éveik alatt a szállásukat.

Megint nagyszerűen vizsgáztunk politikai kultúrából. A mi közvetlen demokráciánk, a népszavazáson történő beleszólás az ország ügyeibe is csak akkor működik, ha a Fidesz megengedi. Nem véletlen a visszafogott lelkesedés az ellenzéki oldalon, amiért a Nemzeti Választási Bizottság átengedte Karácsony Gergely népszavazási kérdéseinek negyven százalékát. Azokat, amelyekben egyébként is változtatni kénytelen a kormány, mert a nemzetközi porondon és a hazai közvélemény előtt is tarthatatlan helyzetbe

manőverezte magát.

Ráéghetne a jövő évi parlamenti választás előtt, hogy a Kínai Kommunista Párt bérenceként támogatja a Fudan Egyetem létrehozását Budapesten, miközben a vidéki magyar diákok nem tudják megfizetni egyetemi éveik alatt a szállásukat. Jó kampánytéma, ki kell tehát fogni a szelet az ellenzék vitorlájából, de valahogy úgy, mint az egyszeri okos lány a mesében, aki a király előtt elengedte a galambot, vagyis hozott is meg nem is ajándékot. Legyen róla népszavazás – mondta napokkal a NVB döntése előtt a kancelláriaminiszter -, de majd csak 2023-ban, amikor a beruházás részletei is ismertek lesznek. Közben meg úgyis elfelejtik az emberek a júniusban viharsebesen elfogadott két törvényecskét a beruházásról.

Az pedig, hogy a fejlett országok közül sehol nincs olyan szégyenteljesen rövid ideig járó munkanélküli segély, mint Magyarországon, már nemcsak itthon, hanem a nemzetközi szervezeteknél is kiverte a biztosítékot. Ez a következő kampánytéma, aminek el kell venni az élét, hiszen a járvány miatt túl sokan kerültek bizonytalan helyzetbe. Áprilisban még a kérdés napirendre tűzését sem szavazták meg a fideszesek a parlament vállalkozásfejlesztési bizottságában, de ahogy közeledik a voksolás, más szelek kezdenek fújni. Mert az mégis ciki, hogy a mindig lesajnált bolgárok kilenc hónapos segélye elérhetetlen álom a magyaroknak, ezt az üzenetet mindenki megérti. Legalább lebegtetni kell a változás esélyét, hadd lássa Brüsszel, hogy itt minden olyan, mintha demokrácia lenne. 

Gulyás Erika (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6316677950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása