CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kiborul a bili? Belharc a csepeli városvezetők között?

2021. október 27. 00:02 - csú

morovik_attila_borbely_lenard_abel_attila_es_pakozdi_jozsef_2019-11-06_1.PNG"A csepeli fideszesek is bizonyára úgy gondolkodhatnak, hogy a 2019-es választás csepeli patthelyzete, maguk javára való eldőlésének egyszer már kifizették az árat! (rangot, jó fizetést adtak a személyeknek, közpénzen kocsit toltak a segge alá, és embereinek is pénzszerző állásokat osztogattak) Ebből adódhat, hogy több fideszes bizottsági tag logikájába nem fér bele, ha az így szövetségessé tett személy, még komolyan is gondolja a dolgát. Beleszólna, javaslatot tenne a vezetési ügyekbe, sőt beledugná a kisujját a közkassza mézes bödönébe is. - Csepel mai vezetői: Morovik Attila alpolgármester, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és a szélre szorítva Pákozdi József alpolgármester

Nagyon ritkán, csak elvétve szűrődik ki információ arról, hogy mi történik a csepeli városvezetők között. A műhelymunkáról, a bizottsági ülésekről szinte soha sem lehet részletes híradást kapni. Ennek ellenére a kerületi közélet iránt érdeklődők közül sokan már érzékelik: csikorog, nyikorog a gépezet. Horváth Gyula ellenzéki (DK-s) önkormányzati képviselő egy bizottsági ülés alapján  a saját tapasztalatát írta le:

"A hétfőn Csepelen megtartott Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság /SZEFOB/ ülésének legtöbb időt felőrlő pontja a Pákozdi József alpolgármester által előterjesztett téma volt. Itt az előterjesztő a kerületben négy gyalogos átkelési pontján létesítendő úgynevezett „intelligens rendszer” kialakításáról értekezett.

A kiadott leírásból kiderül, hogy ezeknek a rendszereknek a felszerelését Pákozdi úr a kerületben lévő fővárosi utakra tervezte. Mindenkiben zavart keltett, hogy mi köze is van a csepeli alpolgármesternek azokhoz az utakhoz, útfelfestésekhez és lámparendszerekhez, amik budapesti fenntartásúak, és hatósági, törvényi előírások alapján létesülhetnek?

A magyarázatot Pákozdi maga mondta jegyzőkönyvbe: „a főváros tesztelése”! A megjelölt ár 1,5-2 millió forint. Ez az összeg jelentett ürügyet a SZEFOB fideszes tagjainak arra, hogy belekössenek

az előterjesztőbe. Érdekes módon ez a másfél milliós „fejlesztés” kiverte azoknál a fideszes bizottsági tagoknál a biztosítékot, akik minden zokszó nélkül mennek el a félmilliárdos játszóterek, a milliárdos strandfelújítások és a többmilliárdosra feltornászott „fejlesztések” mellett.

Ezek után lehet-e csodálkozni azon, hogy a (negyvenmilliárdos csepeli költségvetésben pitiánernek mondható) Pákozdi-terv botránykővé vált? Nem! Mert a szőrszálhasogatással felérő mondvacsinált belvillongásban az ellenzék, a Pákozdi „belső” megleckéztetését és helyretételét szolgáló elgondolások bizottsági megjelenítését látta.

Úgy látszik érvényes az irodalomból ismert tétel: az árulókat senki nem szereti! Az se, aki rákényszerül a vele való együttműködésre!

A csepeli fideszesek is bizonyára úgy gondolkodhatnak, hogy a 2019-es választás csepeli patthelyzete, maguk javára való eldőlésének egyszer már kifizették az árat! (rangot, jó fizetést adtak a személyeknek, közpénzen kocsit toltak a segge alá, és embereinek is pénzszerző állásokat osztogattak) Ebből adódhat, hogy a SZEFOB fideszes tagjainak logikájába nem fér bele, ha az így szövetségessé tett személy, még komolyan is gondolja a dolgát. Beleszólna, javaslatot tenne a vezetési ügyekbe, sőt beledugná a kisujját a közkassza mézes bödönébe is.

Ezt már nem! Mutatták meg a határokat Pákozdinak (kissé bugyután és törvényeket lazán értelmezve, a szabályokat nem követve) a SZEFOB ülésen a fideszesek."

Forrás: HORVÁTH GYULA fb oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9216736074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása