CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A pesterzsébetieknek tálalták, de a csepelieknek kell majd lenyelni saját vezetőik főzetét

2021. november 08. 00:02 - csú

gubacsi_hid_felhokkel_rozsda_marja_nem_ragyog_11.PNGA csepeliek már csak a nyakukba szakadt újabb bajról értesüljenek? A marakodó kerületvezetők cserbenhagyták őket?

A szeptemberi képviselő-testületi ülésen Tóth Sándor (Fidesz szövetségesévé állt LMP-s képviselő) a csepeli parkolás gondját, a legegyszerűbb módon, a parkolási díjak bevezetésével kívánta megoldani! Ez a végtelenül leegyszerűsített megoldás azonnal támogatást kapott a fideszes képviselők élharcosaitól, de elsősorban Borbély Lénárdtól.

A mostanra kialakult áldatlan csepeli parkolási rendszerért nagymértékben felelős fideszesek, populista rövidlátásukkal azonnal támogatták a legegyszerűbb megoldást. Leegyszerűsített gondolkodásukkal a hibásakat az agglomerációban élőkben, más kerületek lakóiban, meg Karácsony Gerelyben lelték meg. Az erre a színvonalra leköltöztetett véleményük szerint ugyanis a problémát az „idegenek” által itt parkoltatott gépkocsik okozzák. hozzászólásaikban kifejtett véleményük szerint olyan /diszkriminatív/ parkolási díjrendszer kialakítását szorgalmazták, amelyikben csak a kerületen kívülieket sarcolnák díjfizetéssel.

De nem csak Csepelen vannak ám a következményekkel nem törődő populisták!

Nem rég a Csiliben, a pesterzsébeti volt vasas művelődési házban tartott lakossági fórumon (ahol a törvényi előírás értelmében a Gubacsi híd vasúti átkelőjének duplájára bővítéséről tájékoztatták az ottaniakat az illetékesek) az egyik felszólaló azt javasolta: érjék el, hogy a csepeliek nem használják a Gubacsi hidat, a”csepeli átkelőt” mert

ezzel megnehezítik a XX. kerületiek közlekedését! Ez a gondolat elérte a csepeli fideszesek egyik-másikjának demagóg mélységét.

A kizárólag büntetésekkel operálni akaró populisták bele se gondoltak abba, hogy az általuk felvetett rendszernek az lenne a végkifejlete, hogy senki nem mehetne ki a kerületéből, és senki nem is jöhet ide! (Aztán, ha fellelkesülnek, lehet, hogy kisebb közösségekre is kiterjesztenék a bezártságot. Mert van ám egyeseknél még arra is igény, hogy az utcájukba se menjen be senki, aki nem ott lakik! Léteznek olyan lakók, akik úgy parkolnak a házuk előtt, hogy eltorlaszolják az átjárást nehogy áthaladhassanak ott mások.)

Miközben a populizmus helyi jelenségeiről beszélünk, a Csiliben a Gubacsi híd vasúti áteresztő kapacitásának megkétszerezéséről tájékoztatták az erzsébetieket.

Pedig minket kellett volna csepelieket! Mert ennek a következményeit, - úgy mint a METRANS előkészítetlen idetelepítésének közlekedési hatásait - mi fogjuk megszívni elsősorban és nem ők! A dupla vasúti kapacitás létrehozása, a csepeli Corvin csomópontban is (minimum) dupla közúti elzárásokat fog okozni.

A populista csepeli vezetők azonban úgy rendezték, hogy a törvény, - lakosságot tájékoztatni kötelező - előírását az alig érintett Pesterzsébetre helyezték, és véletlenül se Csepelre. Könnyen belátható módon azzal a szándékkal, hogy a csepeliek már csak a nyakukba szakadt újabb bajról értesüljenek. Olyanról ami megakadályozhatatlan beruházás terheinek viselőjeként a nyakukba szakadt.

Németh Szilád és Borbély Lénárd tenyereiket dörzsölgetve boldogan learatják újabb átverésük gyümölcsét. Megvan a lebukásuk esetére alkalmazott tervük is: ha kiderülnek a bajok, és fellázad a csepeli nép - akkor a fideszesek, az árulókkal együtt versengeni fognak abban, hogy melyikük tud nagyobb krokodilkönnyeket hullajtani. Ki tudja erősebben szidni az általuk alkalmatlannak hazudott Karácsony Gergelyt.

Kétsége ne legyen senkinek, hogy a sutyiban, tivornyákon meghozott döntéseiket - úgy mint a mostani áldatlan helyzetnek az előidézését - egyikük se fogja vállalni. A hibás a populizmus és a korlátlan demagógia értékrendje szerint csak a főváros, és Gyurcsány (ha még nagyobb lesz a baj Soros) lehet!

De a nép, jövő tavasszal dönteni fog!

Forrás: HORVÁTH GYULA fb oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6716738448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása