CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

1.) Ábel Attila: „Kis magyar sz@rtenger” – 2.) "Válasz Ábel Attilának" Horváth Gyulától

2021. november 11. 00:02 - csú

abel_attila_szuper_fekvo_4.PNGBorzasztó arcukat mutatják mostanában a csepeli viszonyok. Az őszi Csepel, mint mindig, most is gyönyörű, de  a csepeliek lelkét közben mérgezi a hatalmon lévő, a kerületet irányító fideszes különítmény. Ábel Attila (képünkön) fideszes alpolgármester elment moziba egy filmet megnézni. Amit ennek hatására Kis magyar sz@rtenger címmel leírt, az elképesztő. Horváth Gyula, a csepeli önkormányzat ellenzéki (DK-s) képviselője nem hagyta annyiban, reagált rá Válasz Ábel Attilának címmel.

Kissé hosszú együtt a két írás, amit most – születésük sorrendjében, ‑ változtatás nélkül közlünk, de érdemes elolvasni annak aki korképet akar látni Csepelről, de ne lepődjön meg, ha végül kórképet talál…

Ábel Attila: Kis magyar sz@rtenger

Múlt hét pénteken sikerült elmennünk moziba, megnézni az Elk*rtukat. A terem csaknem dugig volt. A nézők közel felét saccoltam olyan fiatalnak, hogy gyerekek voltak Gyurcsányék 2006-os utcai terrorja idején, nálunk idősebbek pedig öten-hatan lehettek. Mindez már az elején meglepett.

A filmet kifejezetten jónak érzem. Lehet vitatni, hogy a történet akkor kik között és miként zajlott: ez minden hasonló film esetében így van. A film valósághoz való hűsége azonban pontos. A magyar társadalmat bemutató része pedig - sajnos - telitalálat. A megalkuvásokkal teli élet, a hatalom természete és a közélet folyamatos manipulációja, Gyurcsányék aljas húzásai, a rendőrök cserben hagyása, hogy utána bosszútól fűtve visszavágjanak, az hogy a zavargásokra hivatkozva fasisztázással rántották össze a baloldali szavazókat - mindez a valóság volt.

Miután évekig foglalkoztam szakszervezetekkel, elég sok baloldali ismerősöm, barátom volt 2006 őszén. Szerettem velük beszélgetni, politizálni, mert ugyanazokról a dolgokról nekik rendre teljesen más gondolataik, érzéseik voltak. A baloldaliak és a jobboldaliak agya valahogy másképp van tekercselve, és ezt meg kell érteni. Így kerek a világ. Az őszödi beszéd idején valamint az után is felhívtam a baloldali ismerőseimet, megkérdezni miről mit gondolnak.

Gyurcsány mindig büszke volt arra a beszédre. Önimádó alkat, ez nem titok. Már akkor volt olyan bennfentes baloldali ismerősöm, aki állította: Gyurcsány szivárogtatta ki a beszédét. Többen is mondták még, hogy a beszéd kikerülése után a szakszervezetek azonnal leálltak a tiltakozások szervezésével. Újságokat is visszahívtak, mert túl kritikusak voltak a kormánnyal. Mindezt azért, mert bejött Gyurcsányék "fasiszta veszély" üzenete. És ez után elmentek szavazni az MSZP-re meg Demszkyre, pedig nyáron még állították: a szocialistákra meg erre a vállalhatatlan Demszkyre többet nem szavaznak.

A baloldaliak ugyanis akkor úgy gondolták, hogy egy sz@r baloldali kormány is sokkal jobb, mint egy jó "fasiszta". Mert a sz@r legalább az övék. Mellesleg most is ugyanezt gondolják, és nagy részük ma is simán mindent fasisztázik, ami nem baloldali. A Jobbikot pont ezért nem, a Jobbik az áttérésével a szemükben minden bűntől megtisztult. (Az igazsághoz tartozik, hogy fideszesek közül meg szintén sokan válogatás nélkül kommunistáznak le mindent.)

Most rendre arról hallunk, olvasunk, hogy a mai ellenzék politikusai szerint az lesz a demokrácia és a köztársaság, ha ellehetetlenítik a Fideszt és a jobboldali médiát, sőt börtönbe zárják "a birka fideszeseket", és feles törvénnyel váltják le a kétharmados törvényeket. Ez a hatalmi arrogancia, gyűlöletre építő politika már megvalósult a fővárosban Karácsony Gergely képviseletével, és sok más baloldali kis- és nagyvárosban. Lásd Tapolca: mert nekik be lehet tiltani bármit, ami nem tetszik. Az ő "demokráciájuk" nem fogadja el a véleményszabadságot, a szólásszabadságot, az alkotás szabadságát, és ezért még azt sem, ha hiteles film készül a 2006-os őszödi beszédről és a megtorlásokról.

Forrás: Ábel Attila fb oldala

Horváth Gyula: Válasz Ábel Attilának

Horváth Gyula válasza Ábel Attila facebook bejegyzésére, amiben az Elkúrtuk című filmről és körülményeiről állapít meg dolgokat.

A harmadik bekezdésben általad írottakat tartom őszinte gondolatnak. Ezt az Ábel Attilát ismertem, és ezzel az emberrel szerettem eszmecserét folytatni. De ez a világ elszállt! Látod Attila most is leírod, hogy szakszervezeti emberként kerested a kenyered. A Szilárd is a vasutasoknál szakszervezeti munkatárs volt! Nem háborgatott ott benneteket senki. Tehettétek a dolgotokat (szabadon szervezhettétek a pártotokat)és gondolkodtatok úgy, ahogy szerettetek volna. Ahogy hatalomra jutottatok terrorisztikus tapasztalatokat idéző módszereket alkalmaztatok! Bevezettétek a rákosista értékelési hármast/1 politikai megbízhatóság, 2, vezetői alkalmasság, 3 szakmai hozzáértés/ Megkezdtétek a politikai leszámolást, az egzisztenciális megsemmisítést.

Mit csináltatok a CSEVAK-ban 2010-bn? Mint Pinocseték az udvari ketrecbe tereltétek a dolgozókat átvizsgáltattátok a gépeiket meg a személyes holmijaikat. A nektek nem tetsző embereket kirúgtátok. Koholt vádakkal bíróság elé állítottátok őket és 12 év nem volt elég, hogy egy elítélő ítéletet kiudvaroljatok. Nem csak a Jánost, meg engem, de sok más feladatát végző becsületes dolgozót is célkeresztre ültettetek! /Sőt, a feleségeket és a gyerekeket is./ Mert a ti csapásaitok nem végződik az embernél, a családtagjai is megsemmisítendők.

Lehet szidni a Gyurcsányt, Sorost, Brüsszelt, lehet alkoholistától filmet rendelni, hogy az ellenkezőjét bizonyítsa a valóságnak, lehet azt aki kinyitja a száját kirúgni, meghurcolni, rendőrségre, ügyészségre, bíróságra citálni (engem negyedévente hívattatok ilyen helyekre) de ez csak azt jelenti, hogy amit tesztek az diktatúra! Nem vagytok konzervatívak, hanem populista narcisztikus, hatalomimádó hamisítók vagytok! Szembe mentek az autópályán a forgalommal, és hülyének nézitek a szembejövőket.

Az árulók, meg a megvett haszonélvezők persze dicsérnek benneteket, de ők lesznek az elsők akik ellenetek fordulnak. Nagy feszültséget keltettetek, és ez a feszültség egyszer villámként sülhet ki. Ne légy felhőtlenül boldog az ElkXrtuk című film nézőterének teltségén. Ceaușescu is boldog volt, hogy nagy tömeg várta a téren.

Forrás: Horváth Gyula fb oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7916751956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása